Am trimis un turnător la Olimpiadă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romănescu (foto), a negat acuzaţiile potrivit cărora ar fi colaborat cu Securitatea furnizând infomaţii cu privire la sportivii

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romănescu (foto), a negat acuzaţiile potrivit cărora ar fi colaborat cu Securitatea furnizând infomaţii cu privire la sportivii plecaţi la concursuri internaţionale.

Potrivit sesizării pe care CNSAS a depus-o la Tribunalul Bucureşti, Romănescu ar fi fost recrutat de Securitate "pentru supravegherea informativă a colegilor din cadrul Clubului Sportiv Buzău". CNSAS susţine că actualul om de afaceri ar fi semnat pe 14 octombrie 1982 un "angajament de colaborare cu securitatea olograf şi a preluat numele conspirativ de colaborare Sebastian".

Aflat la Beijing, alături de sportivii care ne vor reprezenta în competiţia de tenis de masă de la Jocurile Olimpice, Cristinel Romănescu a negat acuzaţiile.

"Nu-mi dau seama ce se întâmplă"

"Am rămas consternat la auzul veştii. Nici nu ştiu cum să comentez. Ori de câte ori ne întoarceam în ţară de la competiţii internaţionale ne luau la întrebări pe vremea aia", spune Romănescu. "Mai ales că de fiecare dată mai rămânea câte unul.

Trebuia să spunem cu cine am vorbit, cu cine am dormit, unde am mers. De multe ori vorbeam între noi sportivii pentru a spune toţi acelaşi lucru", a mai precizat preşedintele FRTM. Acesta a menţionat că fostul său coleg de cameră în acea vreme, Paul Hazdan, a rămas în Olanda în urma unui Campionat European. "L-am ajutat atunci cu tot ce am putut.

I-am dat până şi echipamentul meu", adaugă Romănescu. "Nu-mi dau seama de ce mi se întâmplă toate acestea. Voi discuta cu un avocat pentru a vedea ce e de făcut", a încheiat oficialul FRTM. Tribunalul Bucureşti a fixat primul termen de judecată pentru data de 22 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite