Transilvănenii vor avea un tren cu viteza de 160 km/h, cu bani de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În momentul finalizării lucrărilor, trenurile vor putea circula cu o viteză dublă faţă de media actuală
În momentul finalizării lucrărilor, trenurile vor putea circula cu o viteză dublă faţă de media actuală

Tronsonul Vinţu de Jos - Simeria va fi reabilitat şi modernizat cu bani daţi de UE prin intermediul Fondului de Coeziune, astfel că peste aproape trei ani trenurile de pe ruta Coşarliu - Simeria vor putea atinge viteza de 160 de km/h, dublă faţă de media naţională.

CFR S.A. a acordat contractul de execuţie asocierii Swietelsky - Strabag - Alstom - Arcada - Euro Construct - Transferoviar Grup care a prezentat o ofertă financiară de circa 320 de milioane de euro fără TVA, scrie Money.ro.

Linia de tren face parte din primul proiect de infrastructură feroviară finanţat din fonduri europene după 2003, dar şi primul proiect major finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Transport 2007-2013. Banii provin de la Comisia Europeană, în proporţie de 85%, şi de la bugetul de stat.

Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare, care să asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru cele de marfă. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 30 de luni.

În România trenurile circulă cu o viteză medie de 82 de km/h şi au asigurată o viteză de 66,4 km/h, însă viteza este restricţionată pe 1.277 kilometri de cale ferată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite