O treime din populaţia unui oraş, plecată la muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de o treime din populaţia oraşului sucevean Cajvana este plecată, în prezent, la muncă în străinătate. Peste 3.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani au plecat

Mai mult de o treime din populaţia oraşului sucevean Cajvana este plecată, în prezent, la muncă în străinătate. Peste 3.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani au plecat afară, astfel că localitatea a rămas fără tineri, având în vedere că marea majoritate şi-au luat şi copiii cu ei.
Au rămas doar bătrânii, care aşteaptă în fiecare an, cu nerăbdare, luna august, când copiii se întorc acasă în vacanţă. În comuna Cajvana, aproape 90% din locuinţe au fost reconstruite sau renovate, după ce localnicii plecaţi să lucreze în Occident au trimis bani acasă. Aproape că nu există casă fără unul, două sau chiar trei niveluri. Fiecare construcţie diferă una faţă de cealaltă prin arhitectură şi toate dispun de utilităţile necesare şi de confortul pe care-l au occidentalii. Cajvana are o populaţie de 8.500 de locuitori, dintre care 3.000 lucrează în străinătate, 1.800 sunt elevi de şcoală, iar restul sunt pensionari, copii preşcolari şi persoane peste 40 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite