Elevii dintr-o comună doljeană merg la şcoală cu căruţa. Părinţii sunt "şoferii", prin rotaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din Seaca de Pădure merg la ore cu căruţa
Elevii din Seaca de Pădure merg la ore cu căruţa

Elevii din comuna Seaca de Pădure aşteaptă în fiecare dimineaţă în faţa porţii căruţa care îi duce la şcoală, deşi şcoala are la dispoziţie un microbuz nou.

Microbuzul care ar trebui să îi transporte la cursuri rămâne parcat în curtea primăriei şi nu poate fi folosit, pentru că nu a fost obţinută încă licenţa de transport.

Copiii aşteaptă minute bune în faţa caselor să ajungă la ei căruţa şcolară improvizată de părinţi. Cei care deţin una sunt „de serviciu” pe rând, şi îi duc pe toţi elevii din sat la ore, după programul stabilit. Primul copil urcă în căruţă la ora 7.30, informează România TV.

La sfârşitul orelor, căruţa şcolară de ocazie îi duce pe copii înapoi acasă, cu „staţii” in faţa fiecărei case.

Părinţii elevilor din clasele I-IV sunt şoferi de nevoie. Copiii nu au urcat niciodată în microbuzul nou care le este destinat, pentru că nu există licenţă de transport pentru acesta.

„Am aflat la un control făcut de poliţie că circulaţia acestui microbuz este de dosar penal. Microbuzul a ajuns în posesia noastră foarte târziu la sfârşitul lunii iunie", a declarat Săndica Osiac, primarul comunei Seaca de Pădure, pentru RTV.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite