Victoria luptei cu leucemia costă 150.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel nu se dă bătut în lupta cu leucemia
Daniel nu se dă bătut în lupta cu leucemia

Daniel Răduţă era un om normal, cu o viaţă frumoasă până când a început o luptă grea cu una dintre cele mai necruţătoare boli, leucemia. Dar Daniel nu s-a dat bătut şi şi-a propus un obiectiv pe 2010: să se facă bine. În ciuda desfăşurării de forţe de pe blogul său şi de pe reţelele sociale, Daniel are nevoie în continuare de 150.000 de euro pentru a spera că filmul vieţii lui va continua alături de soţia sa, Raluca

Un tânăr de 29 de ani, absolvent de Politehnică, cu o cariera în cadrul unei companii de IT cu renume, este supus unor încercări grele pe care destinul i le-a pregătit. Daniel a fost diagnosticat în octombrie 2009 cu leucemia acută limfoblastică, un fel de cancer al sângelui.

"Dupa ce am tratat-o cu succes până acum, medicii au căzut de acord că cea mai bună opţiune pentru mine este un transplant de măduvă, operaţie care nu se poate efectua în ţărişoara noastră dragă. Şi aşa am ajuns acum să sper ca o sa fiu ajutat sa-mi rotunjesc conturile (foarte subţiri faţă de necesar) cu vreo 120.000 – 150.000E în cel mai scurt timp posibil. Pentru că da, această procedură de transplant este una foarte costisitoare.", spune Daniel pe blogul său.

Tipul de leucemie de care suferă Daniel are ca particularitate o dezvoltare explozivă a celulelor canceroase într-un timp foarte scurt. În cazul în care nu este tratată corect, ea se dovedește fatală in termen de 2-3 luni de la instalare.

"Eu nu am facut excepție: în martie 2009, analizele de sânge erau excelente, la jumătatea lui octombrie aveam febră de 40 grade, nu eram activ mai mult de 6 ore/zi şi măduva era formată în proporţie de 99% din celule canceroase iar sângele avea 70% celule canceroase.", povesteşte el.

Deşi tratamentul citostatic a întârziat să înceapă din diverse motive, iar Daniel este extenuat, slăbit şi insomniac după doze mari de pastile imunosupresoare, tânărul este convins că totul va fi bine.

Colegele sale de la locul de muncă, pe care el le numeşte "zânele" i-au făcut cazul cunoscut pe Twitter, astfel că peste 25.000 de oameni au aflat de povestea lui. Raluca, soţia sa, este obligată să-şi petreacă ultima lună de sarcină pe drumuri între casă şi spitale, dar niciunul dintre cei doi nu-şi pierde speranţa că, într-o zi, suma de bani necesară se va strânge, iar Daniel va face primii paşi importanţi spre vindecare.

Viaţa lui Daniel în imagini

Daniel este acum în remisie, dar boala riscă să revină

Daniel urmează un tratament destul de dur care a dus boala în remisie, adică celulele leucemice numară mai puţin de 5% din totalul celulelor din maduvă, ceea ce înseamnă ca boala e momentan sub control.

Totuşi, tânărul riscă recăderea, adică revenirea şi mai puternică a bolii fără operaţia pe care ar putea să o suporte la o clinică din Italia. El are nevoie de un transplant medular cât de repede posibil. Medicii trebuie să-i înlocuiască producatorii de celule sanguine din maduva osoasă, producători numiţi celule stem hematopoietice, cu celule stem provenite de la o persoana sănătoasă. Aici apare din nou, o problemă, întrucât nu orice persoană este un donator potrivit.

Transplantul, imposibil în România

În România nu se fac transplanturi decât la cei care au un donator înrudit 100% compatibil, adica la 25% din totalul pacienţilor.

"Spre comparaţie, în Italia se fac transplanturi cu donator înrudit parţial compatibil de prin 1995. De ce? Din cauza modului în care a fost administrată sănătatea de-a lungul timpului. Deci şansa mea e să fac aceasta operaţie de transplant in străinătate, la o clinică cu expertiză. Mai e un singur obstacol de trecut şi anume costurile foarte mari, de 120.000 € – 150.000 €.", spune Daniel.

Donează pentru ca Daniel să-şi ţină în braţe copilul:

Suma care s-a strâns până la ora aceasta este de 68.198 euro, dar pentru ca Daniel să ajungă la clinica San Raffaele din Milano, Italia, are nevoie în continuare de donaţii:

- Prin telefon apelabil doar din reţeaua Romtelecom: 0900 900 115 donaţie de 5 Euro, 0900 900 110 donaţie de 10 Euro

- În conturile deschise la Banca Transilvania: EUR: RO72BTRL06404201F02712XX sau  RON: RO57BTRL064013HAF02712XX pe numele lui Răduţă Daniel Mădălin. Mai multe detalii aici.

- Folosind PayPal. Mai multe detalii aici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite