La 12 ani, are o boală cu transmitere sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 12 ani, are o boală  cu transmitere sexuală
La 12 ani, are o boală cu transmitere sexuală

Copila a plecat de acasă cu un bărbat de 49 de ani

O copilă de 12 ani a fost internată la secţia Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, în urmă cu câteva zile, fiind diagnosticată cu vegetaţii veneriene.

Familia fetei, în atenţia Direcţiei Copilului

„După ce am examinat-o, am descoperit boala cu transmitere sexuală pe care o are. Vegetaţiile veneriene sunt tumori care apar la nivelul organelor genitale, având forma unei conopide. Boala este produsă de un virus, responsabil şi pentru cancerul de col uterin, pentru care există un program de vaccinare anti HPV“, a declarat doctorul Alexandru Pirici, medic primar dermato-venerolog. Minora provine dintr-o familie săracă din zona Romani a oraşului Horezu. Ea mai are încă şase fraţi.

Deşi au beneficiat de ajutoare financiare din partea autorităţilor, părinţii nu au ştiut să îşi gestioneze veniturile, cei şapte copii crescând în condiţii mizere. În urma sesizărilor venite de la vecini, asistenţii sociali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea au mers de mai multe ori la Romani şi au monitorizat situaţia copiilor.

„Fata se afla în atenţia noastră de doi ani, familia ei fiind monitorizată şi de autorităţile din Romani. În prezent, doi dintre fraţi sunt luaţi la noi în plasament, iar astăzi au fost depuse documentele pentru a-i lua şi pe ceilalţi, cu ordonanţă prezidenţială“, a declarat doctorul Roxana Radu, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea. În urmă cu câteva săptămâni, fata a fugit de acasă împreună cu un bărbat din localitate, Mihalcea Constantin, de 49 de ani.

„Bărbatului i s-a întocmit dosar penal“

„Familia fetei a sesizat poliţia din Horezu că fiica lor a dispărut de acasă. În cele din urmă, poliţiştii i-au găsit pe cei doi în casa unei localnice din comuna Oteşani. Fata le-a spus poliţiştilor că a întreţinut relaţii sexuale fără să fie constrânsă de bărbatul cu care plecase de acasă. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră“, a precizat inspectorul Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Imediat după ce va fi externată din spital, minora va fi luată în grijă de asistenţii sociali, care îi vor oferi consiliere psihologică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite