Cei şapte judecători ai BEC pentru Referendumul din 29 iulie, traşi la sorţi de şeful ICCJ. Află cine sunt aceştia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Livia Doinea Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a tras la sorţi, duminică, pe cei şapte judecători care vor compune Biroul Electoral Central (BEC) pentru Referendumul din 29 iulie. Cei şapte magistraţi sunt de la secţiile civile şi contencios ale ICCJ.

Astfel, au fost aleşi udecătorii Dănuţ Cornoiu şi Alina Sorinela Macavei - de la Secţia I civilă, Gabriel Bogasiu şi Luiza Maria Păun - de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, precum şi Elena Cârcei, Aurelia Motea şi Tatiana Năstase - de la Secţia a II-a civilă.

Potrivit preşedintelui instanţei supreme, în urma unei decizii a Colegiului de conducere al ICCJ, la tragerea la sorţi nu a participat  Secţia penală, întrucât această secţie are planificate şedinţe de judecată pe perioada verii.

Astfel, a arătat judecătoarea Livia Doina Stanciu, Colegiul de conducere al ICCJ a hotărât ca la tragerea la sorţi să participe judecătorii Secţiilor a I-a şi a II-a civilă şi ai Secţiei de contencţios administrativ şi fiscal.

Din trei boluri de sticlă - pentru fiecare secţie în parte - s-au extras iniţial câte doi judecători din fiecare urnă. Cel de-al şaptelea judecător a fost tras la sorţi după ce restul de bileţele cu numele magistraţilor au fost adunate într-o singură urnă. Cel de-al şaptelea judecător desemnat astfel a fost Tatiana Năstase, de la secţia a II-a civilă.

Cei şapte judecători ce vor compune Biroul Electoral Central pentru referendumul din 29 iulie au obligaţia legală ca până luni să îşi aleagă prin vot secret preşedintele BEC.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite