76% dintre femeile victime ale traficului de persoane, au studii gimnaziale sau liceale încheiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe victime ale traficului de persoane sunt din Iaşi
Cele mai multe victime ale traficului de persoane sunt din Iaşi

Conform unui raport al Agenţiei Naţionale împotriva Traficlului de Persoane, media de vârstă a femeilor exploatate în acest an este de 22 de ani. Multe dintre ele au absolvit cursurile liceale, contrar tuturor statisticilor care relevă faptul că aceste victime ar fi lipsite de educaţie.

Recrutarea victimelor traficului de carne vie este făcută în general de persoane cunoscute acestora.  Acestea sunt fie colegi, prieteni, vecini, chiar şi parteneri şi rude.
În ceea ce priveşte traficul de minori, fetele cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, din zone sărace ale ţării şi care provindintr-un mediul familial instabil sunt însă preferatele traficanţilor, pentru exploatarea sexuală.  În rândul tinerelor majore, cele mai „bătrâne”, au cel mult 25 de ani. Victimele cu vârsta între 25 şi 40 de ani sunt predominat bărbaţi. Aceştia sunt exploataţi prin obligarea la muncă forţată.

Cele mai multe victime ale traficului de persoane provin din judeţul Iaşi

Specialiştii spun că, din punct de vedere statistic, nu poate fi făcută o corelaţie între mediul de provenienţă şi alte variabile sociale, astfel că, persoanele provenite din mediul urban sunt la fel de vulnerabile ca cele de la ţară, chiar dacă provenienţa din rural a cunoscut o pondere uşor mairidicată în această perioadă, în rândul victimelor identificate.
 
Sociologii spun că persoanele din mediul rural cad victime traficului de carne vie din lipsa de informare şi lipsa experienţei de viaţă socială, iar cele din oraşe din cauza anturajului, a lipsei locurilor de muncă, a dorinţei e aventură şi incapacitatea de a filtra din abundenţa informaţiilor.

Cele mai multe persoane care au devenit victime ale traficului de persoane, în prima jumătate a acestui sunt din judeţele Iaşi, Bihor, Mureş, Sălaj, Dolj, Teleroman şi Braşov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite