Reţea de trafic internaţional cu maşini de lux, destabilizată de Poliţia Română / Zece persoane cercetate, şase reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane se află sub urmărire penală pentru trafic internaţional cu autoturisme de lux, şase dintre acestea fiind reţinute , miercuri, de Poliţia Română. Suspecţii sunt acuzaţi că deturnau maşini de lux din Austria, Italia, Germania, Spania şi Slovenia, pe care le dădeau spre vânzare în România.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale au confiscat, marţi, 19 de autoturisme de lux în urma a 12 perchiziţii desfăşurate în Capitală şi în judeţele Ilfov, Argeş, Dolj, Vâlcea, Timiş, Arad şi Teleorman.

Anchetatorii au descoperit, în baza investigaţiilor demarate încă din 2008, că membrii grupării închiriau maşinile de la firme de profil din mai multe state europene, le aduceau în România şi le înmatriculau cu acte false. Odată schimbate elementele de identificare, autoturismele de lux erau vândute unor terţe persoane, pentru aproximativ 30.000 de euro, sumă apropiată de preţul de achiziţie de pe piaţă.

Zece persoane au fost conduse la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, anchetatorii ridicând şi documente, înscrisuri şi unităţi de calculator. Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus reţinerea pentru 24 de ore a şase dintre suspecţi, relatează Mediafax.

Cele zece persoane, originare din Craiova, Bucureşti, Timişoara, Buftea, Roşiorii de Vede, Chitila şi judeţul Arges, sunt puse sub urmărire penală pentru înşelăciune, fals, uz de fals, tăinuire şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite