"În toamnă vom inaugura trei şcoli noi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

36 de ani. La rândul său, primarul nu a avut nicio reţinere în a lua lucrurile în serios şi de a se apleca asupra neajunsurilor oamenilor.- Împliniţi doi ani de când vă aflaţi la Primăria

36 de ani. La rândul său, primarul nu a avut nicio reţinere în a lua lucrurile în serios şi de a se apleca asupra neajunsurilor oamenilor.
- Împliniţi doi ani de când vă aflaţi la Primăria Tecuci. Ce-aţi realizat din tot ce v-aţi propus şi ce ar mai fi de făcut?
- Deşi pot să par subiectiv, consider că am abordat majoritatea obiectivelor pe care le-am propus tecucenilor în momentul alegerii mele în funcţia de primar. Astfel, după mulţi ani în care, în municipiul Tecuci, apa rece se furniza doar opt ore pe zi, între patru dimineaţa şi patru seara, în urma unui program susţinut de investiţii şi o restructurare a societăţii de profil, s-a reuşit o dublare a acestui program la un nivel de 16 ore. Din 2007, furnizarea apei se va realiza în regim permanent. Starea de curăţenie în municipiul Tecuci s-a îmbunătăţit substanţial, în urma unei licitaţii naţionale, care a permis prezenţa în oraş a unui operator în zona salubrităţii, care a adus investiţii de aproape un milion de euro şi avem pentru populaţie unul dintre cele mai mici preţuri din ţară în acest sector. De curând, am inaugurat o nouă piaţă agroalimentară, modernă şi funcţională, conformă standardelor de profil. Am reuşit reabilitarea străzilor şi trotuarelor din Tecuci, precum şi modernizarea unităţilor de învăţământ tecucene, care au beneficiat de cel mai amplu program de investiţii şi reparaţii din ultimii ani. În toamnă vom inaugura trei şcoli noi, realizate printr-un program cu Banca Mondială. Am realizat două noi locuri de joacă pentru copii, urmând ca în acest an să mai inaugurăm alte patru asemenea locuri de joacă.
- Care sunt problemele specifice ale oraşului Tecuci?
- După anul 1989, s-au înregistrat masive disponibilizări de personal. Aceştia s-au reorientat fie spre locurile de muncă din străinătate, fie către agricultură. Însă sunt şi mulţi tecuceni care nu mai au nicio sursă de venit. De aici şi incapacitatea acestora de a-şi achita impozitele şi taxele locale. Pe de altă parte, ne confruntăm cu o criză a locuinţelor sociale la nivelul municipiului, accentuată şi de implicaţiile Legilor proprietăţii, care au generat chiriaşi în situaţia de a fi evacuaţi. În acest sens, am iniţiat un proiect de construire a 28 de case în sistem duplex, dintre care sperăm să finalizăm primele şase în acest an.
- Tinerii au prioritate pe agenda dvs. de lucru?
- Evident că tinerii au prioritate, cu atât mai mult cu cât vârsta mea, 38 de ani, mă situează destul de aproape de aceştia. În aceşti doi ani de când sunt la Primăria Tecuci, 40 de tineri şi-au putut cumpăra apartamente cu dobândă subvenţionată de stat.
De asemenea, am aprobat dosarele a peste 150 de tineri în vederea atribuirii gratuite a unor suprafeţe de câte 300 mp pentru construirea de locuinţe. Am depus la ANL două proiecte de construire a câte 64 de apartamente care vor fi închiriate tinerilor, respectiv 64 pentru cumpărare prin credit ipotecar.

"Ne confruntăm cu o criză a locuinţelor sociale la nivelul municipiului, accentuată şi de implicaţiile Legilor proprietăţii, care au generat chiriaşi în situaţia de a fi evacuaţi. În acest sens, am inţiat un proiect de construire a 28 de case în sistem duplex, dintre care sperăm să finalizăm primele şase în acest an."
Eduard Finkelstain
Primarul municipiului Tecuci,

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite