Captură record de tutun: DIICOT a confiscat dintr-un foc 60 milioane de ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au efectuat ieri 12 percheziţii domiciliare, urmărindu-se identificarea mai multor traficanţi de ţigări.

Ţigările de contrabandă confiscate ieri reprezintă una dintre cele mai mari capturi, în acest caz fiind solicitate autorităţilor judiciare din ţări comunicate şi non-comunitare informaţii privind tranzitele şi exporturile mărfii, care au fost plasate în state vest-europene, preponderent în Anglia.

Valoarea totală a ţigărilor găsite în depozitele celor două zone libere, cu a celor deja tranzacţionate în perioada 2011-2012, se ridică la cinci milioane de euro.

Poliţia Română precizează că ţigările erau au fost achiziţionate de la firme off-shore din diferite zone ale globului şi urmau să fie vândute, prin sistemul carusel, altor firme off- shore. 

Conform datelor înscrise în documentele verificate, ţigările ajungeau la frontiera externă a Uniunii Europene, şi de acolo spre ţări non-comunitare. În realitate, ţigările erau exportate în mod fictiv, ele fiind plasate pe piaţa neagră a ţărilor vest-europene, preponderent a Marii Britanii.

În acest dosar s-au cerut şi primit, de la autorităţile judiciare din ţări comunitare şi non-comunitare, date şi informaţii referitoare la tranzitele şi exporturile de ţigări efectuate de către membrii acestui grup infracţional. Un sprijin real s-a primit din partea autorităţilor de aplicare a legii din Marea Britanie.

Pe plan intern s-a cooperat, pentru documentarea activităţilor infracţionale, cu DGIPI şi SRI.

Autorităţile au instituit sechestru asigurator asupra a 18 imobile, aparţinând unui număr de trei membri ai grupului, scopul fiind acela de recuperare a prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite