Cel mai mare târg de maşini din Transilvania iese din hibernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

noi acasă.În ciuda ninsorii, spaţiul destinat maşinilor expuse pentru vânzare a fost ocupat în întregime. Proprietarii care îşi doresc alte maşini mai noi vin de cu seară pentru locurile de

noi acasă.
În ciuda ninsorii, spaţiul destinat maşinilor expuse pentru vânzare a fost ocupat în întregime. Proprietarii care îşi doresc alte maşini mai noi vin de cu seară pentru locurile de la intrare sau cu noaptea în cap pentru sectoarele apropiate. Întârziaţii mai găsesc locuri doar în capătul pieţei, dar acolo o vânzare sigură, din prima, e complet exclusă.
Târgul de maşini este aşezat de peste zece ani pe stânga DN1E60, la 15 km de Cluj, spre Oradea. În timp, vânzătorii şi-au ales singuri locurile de parcare, pe categorii de vehicule, pe vechime, pe mărci. Chiar la intrarea de lângă benzinărie, lângă standurile cu accesorii, sunt amplasate vehiculele de import mai dichisite, aduse de vânzători de profesie, care se grăbesc să pornească în vest spre alte chilipiruri. Pe aleea din dreapta sunt amplasate în apropiere mărcile autohtone, Dacia şi Daewoo lăfăindu-se cu aproape toate modelele noi şi vechi, inclusiv Logan. În partea dreaptă, în planul îndepărtat vin maşinile din judeţele ardelene, cu numere de Mureş, Bistriţa, Sălaj, Maramureş, Bihor, Alba şi chiar Sibiu, Hunedoara sau Arad. Pe aleea din stânga sunt camioanele, dubele şi mărcile străine. În capăt vin întârziaţii, direct din vamă şi târgurile din Austria, Belgia sau Olanda, cu numerele provizorii eliberate de autorităţile respective. Pe portbagajul maşinii sunt etalate piese de schimb sau telefoane mobile, şi chiar gume de rezervă. Dacă în ultimele săptămâni vânzătorii au plecat îngheţaţi şi dezamăgiţi după cele şase ore, cu gândul la Sărbătorile de Paşte, când sunt aşteptaţi căpşunarii, sâmbăta trecută au fost tranzacţionate aproape 100 de vehicule pe loc, la cele 15 firme care întocmesc contractele de vânzare-cumpărare, alte 200-300 fiind ferm promise pentru săptămâna în curs. Au fost efectuate tranzacţii din cele mai diverse, vânzătorii ţinând cu dinţii de preţ, de la Dacia de peste zece ani, de câteva sute de euro, la un BMW de 14.000 de euro.

2.000 de înmatriculări pe lună
Tranzacţiile din târgul de maşini sunt doar o parte din vânzările de autoturisme din judeţul Cluj ale căror înmatriculări lunare depăşesc 2.000 de unităţi, exasperând autorităţile locale din cauza lipsei de locuri de parcare şi poluării. O parte însemnată din tranzacţii se mai efectuează prin intermediul publicaţiilor locale şi internet, iar alta, tot mai consistentă după extinderea sistemului de leasing şi rate, prin dealerii locali. Gheaţa se topeşte şi prin birourile de marketing ale firmelor de vânzări, deoarece bannerele acestora au invadat atât târgul de maşini de ocazie, cât şi evenimentele aglomerate din judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite