Un ţăran jefuit a vrut să moară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii de animale l-au lăsat pe bătrânul din Ciocârlia fără avere

În câteva ore, polţiştii au descoperit abatorul clandestin la Siminoc.

Hoţii sunt suspectaţi că ar fi furat animale din tot judeţul. Bovinele erau transportate în maşini acasă la Vasile Zanfirache, un tânăr de 26 de ani din Siminoc, unde erau sacrificau şi vândute localnicilor. Hoţul a fost reţinut iar complicii săi sunt căutaţi.
Una dintre victime, Dumitru Chehaia, un pensionar de 58 de ani din Ciocârlia, a vrut să îşi pună capăt zilelelor, când a mers ieri dimineaţă în saivan să dea mâncare animalelor şi a văzut că văcuţele de lapte - toată avuţia sa - dispăruseră. Poliţiştii au fost cei care l-au împiedicat pe bătrân să se spânzure de disperare. Ei au dat vestea că în abatorul hoţilor mai traia o vacă. Omului i-a renăscut speranţa că poate vita este chiar a lui, iar când şi-a văzut odorul a primit-o ca pe un copil regăsit. Animalul urma să fie tăiatt în această dimineaţă. În abatorul improvizat, poliţiştii au mai descoperit trei capete de vită, mai multe piei şi câteva zeci de kilograme de carne.  
„Alarmant este faptul că a crescut numărul furturilor, atât de animale, cât şi de păsări. O vină la fel de mare o au însă şi cumpărătorii sau amatorii de chilipiruri, care se bucură atunci când cumpără mai ieftin un pachet de carne, fără să se gândească de unde provine acea carne şi mai ales în ce condiţii a fost sacrificat animalul”, a declarat comisarul şef Petrică Meteleţ, adjunctul comandantului Poliţiei Medgidia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite