Studenţii cer ca bursele să crească odată cu inflaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii au delcarat astăzi că, de luni, încep protestele de stradă, nemulţumiţi că în multe universităţi fondurile pentru burse sunt mai mici.


Primele proteste ale studenţilor vor avea loc în faţa Ministerului Educaţiei, luni, între orele 13 şi 14. Apoi, în fiecare zi de miercuri, studenţii vor continua protestele în marile centre universitare din ţară. Studenţii spun  vor continua să iasă în stradă până când reprezentanţii Ministerului Educaţiei îi vor chema la consultări.

Tinerii susţin că sunt nemulţumiţi de faptul că Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că anul acesta va micşora numărul de locuri în taberele studenţeşti, de la 6.000 la 2.000 de locuri.

„Sunt multe universităţi în care s-a micşorat cuantumul total pentru burse, ceea ce înseamnă că numărul studenţilor care vor primi burse se va micşora. Noi cerem ca bursele să fie indexate cu inflaţia. O bursă de merit pe care o iau studenţii ajunge la 300 de lei, ceea ce nu acoperă decât foarte puţin”, a spus Ionuţ Poenaru, preşedintele UNSR.

Studenţii acuză Ministerul Educaţiei de lipsă de transparenţă în privinţa deciziilor pe care le iau pentru ei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite