294 de secţii de votare în străinătate, pentru alegerile din 30 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
294 de secţii de votare în străinătate, pentru alegerile din 30 noiembrie
294 de secţii de votare în străinătate, pentru alegerile din 30 noiembrie

Ministrul interimar de Externe Cătălin Predoiu a declarat astăzi că pentru alegerile prezidenţiale din 30 noiembrie vor fi organizate 294 de secţii de votare în străinătate, dintre care 38 în Spania şi 55 în Italia.

Cătălin Predoiu a dat asigurări că bugetul pentru organizare este "consistent" şi va acoperi toate necesităţile.

Ministrul Cătălin Predoiu a declarat astăzi, în cadrul audierilor din comisiile de politică externă ale Parlamentului, că a consultat "cu foarte mare atenţie" stenogramele şedinţei de guvern din 30 septembrie, când s-a discutat despre organizarea alegerilor din străinătate.

"În baza evaluărilor care noi credem că acoperă necesarul, s-a stabilit ca numărul total al secţiilor să fie 294 în străinătate, dintre care 38 în Spania, 55 în Italia şi 13 în R. Moldova", a spus ministrul, care a explicat că prioritatea este să asigure condiţiile propice pentru exercitarea dreptului la vot în străinătate, în condiţii de echidistanţă şi transparenţă.

La alegerile europarlamentari din 7 iunie 2009 au fost organizate în Italia 16 secţii şi în Spania nouă secţii.

De altfel, ministrul a mai spus că a şi purtat discuţii telefonice cu ambasadorii români din Spania şi Italia pe această temă şi că numărul de secţii care urmează să se organizeze este considerat cel potrivit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite