Ce reprezintă personalitatea Regelui Mihai pentru personalităţile regale din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele acestea, văzând spectacolul jalnic al parlamentarilor PDL care nu au fost de acord cu prezenţa în Parlament a regelui Mihai, am avut cu toţii impresia că oamenii aceştia nu ştiu de fapt pe ce lume trăiesc.

Atât de mult au dorit ei să-i facă pe plac lui Traian Băsescu, încât nu şi-au dat seama ce lumină oribilă aruncă asupra Parlamentului şi asupra acestei ţări prin atitudinea lor. Poate că nu li se poate cere unor oameni care îl admiră pe Traian Băsescu să îl admire pe regele Mihai. Dar ei sunt obligaţi să înţeleagă rolul pe care l-a jucat Regele Mihai în istoria României.

EDITORIAL: Bătrânul edec și marea mârlănie

Pentru ca Traian Băsescu şi parlamentarii PDL să înţeleagă ce reprezintă personalitatea Regelui Mihai şi de ce prezenţa sa în Parlamentul României este o onoare, Spunesitu.ro prezintă câteva fragmente din Lumea regelui, volum editat de Principele Radu al României şi apărut la Polirom în mai 2011.

În această carte document, personalităţi regale, politice, culturale, militare, diplomatice şi universitare scriu despre rege, fără intenţia de a-i ridica un piedestal. Este o carte "care are un rol reparator practic, nu omagial sau simbolic", după cum precizează, în Cuvântul înainte, Principele Radu de România.

Click aici pentru a vedea ce reprezintă personalitatea Regelui Mihai pentru personalităţile regale din Europa şi de ce prezenţa sa în Parlamentul României este o onoare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite