Blocul operator de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală a fost închis pentru dezinfectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au decis închiderea blocului operator la ora 13.00, după o mică intervenţie de drenaj în cazul pacientei Alice Roxana Preda, care este în stare foarte gravă de aproape o săptămână după ce a fost operată la Spitalul CF2.

Cazurile urgente sunt trimise la Spitalul de Urgenţă Floreasca, deoarece conducerea unităţii medicale consideră necesară dezinfectarea departamentului.

Managerul  SUUB a cerut Ministerului Sănătăţii să aprobe închiderea blocului operator şi transferul cazurilor urgente la altă unitate sanitară după ce medicii au făcut o mică intervenţie de drenaj în cazul pacientei Alice Roxana Preda, potrivit purtătorului de cuvânt al sptalului, citat de Mediafax.

Medicul Bogdan Popescu a precizat că, potrivit regulamentelor sanitare, este necesară dezinfectarea cel puţin 48 de ore a blocului operator, pentru a evita apariţia unor infecţii nosocomiale.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii. Cele două au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor.

În urma acestor cazuri mai mulţi şefi de secţie de la spitalul CF 2 au fost demişi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite