De la nuntă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la nuntă  la spital
De la nuntă la spital

Un microbuz cu 15 oameni la bord s-a răsturnat, ieri-dimineaţă, într-un şanţ după ce a lovit un autoturism Renault, în localitatea gălăţeană Folteşti.

11 dintre călători au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, dar sunt în afara oricărui pericol.

Pasagerii microbuzului se întorceau acasă de la o nuntă. Din primele cercetări se pare că accidentul a fost provocat de explozia unui cauciuc.

„Veneam de la o nuntă care s-a ţinut în Galaţi. Ne duceam la Fârţăneşti, acasă. Nu pot să-mi explic cum am ajuns noi cu maşina în şanţ, pe cealaltă parte a drumului“, a spus Antoaneta Cocu, pasager în microbuz.

După ce a lovit autoturismul, microbuzul a rupt un podeţ de pe marginea drumului, apoi s-a răsturnat în şanţ. „Veneam încet spre Galaţi, cu soţia, din concediu.

L-am văzut pe şoferul microbuzului cum ia volan stânga şi eu am tras dreapta cât am putut, dar degeaba. A intrat în maşina mea şi apoi s-a răsturnat în şanţ“, a povestit Constantin Herţanu, şoferul Renault-ului lovit de microbuz. Herţanu şi soţia sa au scăpat fără să fie răniţi.

Transport ilegal

Şoferul microbuzului, Cornel Neagu (36 de ani) nu avea dreptul să efectueze curse pentru transport de pasageri.

Autovehiculul era utilizat de operatorul privat Sherr, care efectuează transport în comun în municipiul Galaţi. Maşina nu aparţinea societăţii, ci şoferului, care îşi concesionase microbuzul respectivului operator. Administratorul Sherr, Teodoru Dobriţoiu, a declarat că şoferul a plecat cu maşina în afara localităţii fără ştirea sa.

„Nu are foaie de drum pentru transportul nuntaşilor pentru că, după ce s-a întâmplat la Scânteia, în judeţul Iaşi, nu le-am mai permis şoferilor să plece cu maşinile în afara municipiului Galaţi. Am înţeles totuşi că este vorba de membri ai familiei lui“, a declarat Teodoru Dobriţoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite