Un spectacol somptuos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial al piloţilor de Formula 1 a părăsit Europa. Lupta pentru titluri - piloţi şi echipe - este foarte strânsă. Mulţi spun că banii sunt suprema motivaţie a piloţilor. E

Campionatul Mondial al piloţilor de Formula 1 a părăsit Europa. Lupta pentru titluri - piloţi şi echipe - este foarte strânsă. Mulţi spun că banii sunt suprema motivaţie a piloţilor. E adevărat, banii fac parte din joc, dar nu sunt totul. Un fost campion mondial spunea: “Fără curse nu pot să trăiesc. Nu banii mă interesează, ci satisfacţia sportivă, viaţa plină de agitaţie şi de strălucire a alergătorului de curse”.

Nu ştim ce ar putea egala o cursă de Formula 1. Într-o asemenea întrecere, omul atinge vârful îndrăznelii în pofida iminenţei pericolului care-l pândeşte la tot pasul. Până şi maşinile au un comportament anume, răspunzând sau nu comenzilor...

Un ziarist francez afirmă: “Încă zece ani şi meciurile de fotbal nu vor mai atrage decât ultimele fete bătrâne, în timp ce masele se vor îndrepta spre cursele de automobile”.

Cine calculează câţi spectatori asistă anual pe glob, fie direct, fie prin intermediul televiziunii, la diverse curse, de vreme ce numai în S.U.A. se înregistrează peste 50 de milioane?

Totuşi, preocuparea pentru înlăturarea factorilor care favorizează accidentele trebuie să fie mereu prezentă, la fel ca şi cea pentru desprinderea sportului cu motor de păienjenişul intereselor parasportive şi a-i păstra, în primul rând, frumuseţea morală, echilibrul şi siguranţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite