şomerii din Deva se pot tunde sau coafa gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şomerii de lungă durată din Deva se pot tunde sau coafa gratis la Centrul de Formare Profesională din localitate, în cadrul orelor de practică desfăşurate de persoanele care urmează cursuri

şomerii de lungă durată din Deva se pot tunde sau coafa gratis la Centrul de Formare Profesională din localitate, în cadrul orelor de practică desfăşurate de persoanele care urmează cursuri de coafură sau frizerie. Ideea a apărut ca urmare a cursurilor de coafură, frizerie, manichiură, pedichiură şi cosmetică iniţiate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, pentru un grup de 14 femei aflate în căutarea unei slujbe.
şomerii care doresc să beneficieze de o tunsoare gratuită vor trebui să se programeze în zilele de practică ale cursanţilor. Ei nu riscă să păţească ceva rău la podoaba capilară pentru că orele sunt supervizate de specialişti cu practică îndelungată în sfera serviciilor de acest gen. Se estimează că de serviciile gratuite de coafură sau frizerie ar putea beneficia peste 170 de persoane din Deva, tineri sub 25 de ani, cu o perioadă de şomaj mai mare de 6 luni, sau oameni cu vârsta de peste 25 de ani, aflaţi în căutarea unei slujbe de peste 9 luni de zile. În cadrul centrului a fost pregătit un minicentru de înfrumuseţare, cu dotările necesare pentru practică. Cursurile, teoretice şi practice, au o durată de 720 de ore şi sunt predate de lectori cu o vastă experienţă în domeniu. Cursul de coafură este aproape de final, urmând ca unul similar să fie deschis la Hunedoara. În program mai este cuprins şi un curs de frizeri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite