SUA cere mai mulţi soldaţi români în Aganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se află printre ţările vizate de Statele Unite pentru a trimite trupe suplimentare în Afganistan, potrivit unor oficiali americani, citaţi de "Wall Street Journal". Ziarul anunţă ă României i se va cere suplimentarea efectivelor dislocate în ţara musulmană cu 600 de soldaţi.

Alături de România se alfă şi Turcia, ţară care a preluat la începutul lunii noiembrie comanda forţelor NATO de la Kabul.

Un oficial turc a declarat că guvernul de la Ankara nu a luat încă o decizie privind nivelul efectivelor, iar un oficial român nu a răspuns solicitărilor "Wall Street Journal" de a comenta informaţia.

Potrivit estimărilor americane şi europene între 3.000 şi 6.000 de soldaţi ar urma să se alăture trupelor pe care le vor disloca Statele Unite în Afganistan.

Jurnaliştii americani de la WSJ precizează că nu s-a ajuns, încă, la o înţelegere, însă, un anunţ coordonat al celor două părţi ar putea fi făcut până la sfârşitul lunii noiembrie, înaintea reuniunii miniştrilor Apărării din ţările NATO programată pentru 3 decembrie.

Purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, a declarat că secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, "a început deja o serie de consultări intensive cu aliaţii europeni".

"El crede că este foarte important să menţinem un echilibru echitabil al poverii în această misiune, iar consultările sunt inlcuse în contextul suplimentării efectivelor pe care o vor anunţa Statele Unite", a adăugat Appathurai.

În total, americanii vizează şase aliaţi europeni, sperând să obţină noi angajamente din Germania, Italia şi Marea Britanie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite