Respectul acordat de patrie: Cadavrele soldaţilor SUA, incinerate şi aruncate la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Practica era comună între 2003 şi 2008
Practica era comună între 2003 şi 2008

Fragmente din cadavrele soldaţilor americani au fost timp de mulţi ani incinerate şi apoi aruncate la groapa de gunoi din Virginia.

Procedura avea loc la morga din Dover (Delaware, estul SUA), care este principalul punct de primire a cadavrelor militarilor morţi în război, susţin unii oficiali din cadrul forţelor aeriene americane, citaţi de Washington Post.

Rudele militarilor decedaţi nu ştiau nimic despre acest lucru. Totuşi, numai fragmente ale corpului care nu puteau fi identificate sau care erau recuperate ulterior de pe câmpul de luptă ajungeau să fie incinerate şi aruncate la gunoi.

Locotenent-generalul Darrell G. Jones, adjunct al şefului de personal al Forţelor Aeriene, a declarat că fragmentele umane erau mai întâi incinerate, apoi duse la groapa de gunoi de un contractor al armatei.

Jones nu a putut estima câte fragmente umane au fost distruse în acest fel. "Era o practică destul de comună în perioada respectivă, dar de atunci practicile noastre s-au îmbunătăţit", a declarat el.

Morga din Dover şi-a schimbat politica în iunie 2008, susţine Jones, iar de atunci Marina a pus cenuşa obţinută în urma incinerării fragmentelor umane în urne, care au fost aruncate în mare.

Marţi, Forţele Aeriene au recunoscut că morga a pierdut glezna unui soldat mort, nu a reuşit să identifice părţi din cadavrul altuia recuperate în urma unui accident aerian şi a rupt braţul unui alt militar pentru a-l putea îmbrăca în uniformă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite