Un sirian, cel mai bun candidat la Bac din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bine pregătit elev din ultima sesiune a bacalaureatului a fost sirianul Nassouh Shadi (18 ani). Cu o medie generală 9,68, acesta s-a clasat primul între cei 352 de elevi suceveni

Cel mai bine pregătit elev din ultima sesiune a bacalaureatului a fost sirianul Nassouh Shadi (18 ani). Cu o medie generală 9,68, acesta s-a clasat primul între cei 352 de elevi suceveni care s-au prezentat la examen. Tânărul a obţinut nota maximă la Limba şi literatura română (proba orală), precum şi la Educaţie Fizică.

Cu această medie, sirianul s-a clasat al treilea la nivel naţional, fiind depăşit doar de doi concurenţi, unul din Tulcea şi celălalt din Timiş, care au obţinut 9,72, respectiv 9,69. Nassouh Shadi a urmat cursurile liceale în Siria, acolo unde se află părinţii lui, iar acum s-a întors la Suceava, la bunicii din partea mamei.

Tânărul a mărturisit că probele de la examenul de Bacalaureat nu i s-au părut foarte dificile şi că ar vrea să urmeze şi cursurile unei facultăţi, tot în România. "Medicina este una dintre facultăţile pentru care aş opta. O altă opţiune este facultatea de informatică, dar deocamdată nu m-am decis unde mă voi înscrie", a declarat Nassouh Shadi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite