Un singur apartament vândut la târgul imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţa de 70.000 de euro a fost cumpărată cu banii jos de un craiovean

În cele trei zile ale evenimentului, timp în care şapte dezvoltatori şi-au promovat proiectele imobiliare, s-a vândut doar un apartament de două camere, cumpărat cu banii jos de un craiovean. Edeca a vândut locuinţa de 70.000 de euro, aflată într-un bloc de la intersecţia străzilor Împăratul Traian şi Înfrăţirii.
Preţul unui metru pătrat construit de dezvoltator se învârte în jurul cifrei de 1.000 de euro, dar cei care vor să cumpere apartamente de două camere în bloc trebuie să ştie că în preţ nu este inclus locul în parcarea subterană, în valoare de 15.000 de euro.
Puţinii craioveni care veniseră ieri la târg ne-au spus că dezvoltatorii caută să le bage pe gât locuinţe mari, ca să aibă mai mult profit. „Mă interesează o casă pentru o familie de două persoane, nu mai mult. Vor să îmi vândă locuinţe de 200 de metri pătraţi“, ne-a explicat Virgil Popescu.

„Numărul vizitatorilor a fost sub aşteptările noastre“


„Oamenii care au trecut pe la standul nostru ne-au spus că, deşi la televizor se tot anunţă că se relaxează creditele, nu pot lua împrumuturi“, ne-a declarat Daniel Coman, director de dezvoltare la Hob Holding. Sunt şi dezvoltatori care susţin că nu vor mai lăsa din preţ, chiar dacă asta înseamnă falimentul. „Două persoane care m-au întrebat de preţ au spus că e prea mare, în condiţiile în care e vorba de locuinţe finisate. Păi, la 560 de euro vi se pare mult? Mi-au spus că mai aşteaptă, că o să le mai scad. Ei bine, nu le mai scad deloc, chit că îmi ia banca toate casele!“, ne-a spus Cătălin Bănică, reprezentantul unei societăţi care dezvoltă complexul Dobrogea.
Cristian Clenciu, patronul agenţiei imobiliare CDC Imobiliare şi vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare ne-a spus: „Numărul vizitatorilor a fost sub aşteptările noastre, dar cei care au venit chiar au fost interesaţi de achiziţia unei locuinţe. Fiecare dezvoltator a rămas, în urma acestui târg, cu cel puţin 40-50 de contacte“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite