"Bicicletele de la ţară", mijloc de transport pentru şcolarii din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicletele vor fi mijlocul de transport al copiilor către şcoală
Bicicletele vor fi mijlocul de transport al copiilor către şcoală

Copiii din 10 localităţi din judeţul Iaşi vor primi 200 de biciclete pentru a ajunge la şcoală, într-un proiect de reducere a absenteismului şcolar din cauza distanţelor mari până la cele mai apropiate şcoli.

Bicicletele vor fi donate de către reprezentanţii E.On, în cadrul proiectului intitulat „Bicicleta de la ţară”. Destinatarii sunt copiii din localităţile Schitu Duca, Dobrovăţ, Ipatele, Drăguşeni, Costeşti, Heleşteni, Mirceşti, Hălăuceşti, Ciohorăni şi Sireţel, conform unui comunicat citat de Agerpres.

Bicicletele vor fi împărţite în mod egal, fiecare şcoală din cele 10 sate va primi câte 20 şi vor fi, ulterior, donate elevilor cu două condiţii: să aibă note bune şi în cazul în care locuiesc departe de şcoală. Bicicletele vor fi însoţite de toate accesoriile necesare: rasteluri pentru „parcare” şi sisteme de siguranţă.

În plus, copiii vor primi şi materiale informative referitoare la siguranţa în trafic şi protecţia mediului, conform sursei menţionate.

Proiectul îşi propune să contribuie la scăderea ratei absenteismului şcolar şi a numărului de copii care renunţă la şcoală din cauza distanţei mari între casă şi instituţia de învăţământ şi totodată, să promoveze bicicleta ca mijloc de transport eficient şi ecologic.

Satele ce vor beneficia de biciclete nu au fost selectate aleatoriu. Elevii pe două roţi provin din comunităţi mari, cu mulţi copii care merg la şcoală şi răspândite pe suprafeţe întinse (unde elevii sunt nevoiţi să străbată distanţe mari pentru a ajunge la ore). Un alt criteriu de selecţie a fost şi lipsa mijloacelor de transport în localităţile respective.
Prioritate la primirea unei biciclete noi o au copiii cu rezultate bune la şcoală, precum şi cei care provin din familii sărace.

Proiectul este derulat de către Asociaţia "Green Revolution" în parteneriat cu E.On România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi şi Consiliului Judeţean Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite