Un măr pe zi ţine clasa pregătitoare sănătoasă. Programul UE face cinste şi clasei nou înfiinţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din învăţământ spun că au rezolvat problema cadrelor didactice foto:arhivă
Autorităţile din învăţământ spun că au rezolvat problema cadrelor didactice foto:arhivă

Elevii care încep prima clasă pregătitoare pe 17 septembrie vor primi şi ei mere zilnic, parte a programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli. Actul normativ care îi include şi pe ei pe lista şcolarilor beneficiari a fost aprobat de Guvern, miercuri.

Astfel, elevii din clasa zero vor primi şi ei, la fel ca şi colegii mai mari din ciclurile primar şi gimnazial, fructe proaspete, gratuit.

Ordonanţa de urgenţă prin care elevilor li se asigură consumul de fructe zilnic modifică şi completează OUG numărul 24 din 2012, privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, informează avocat.net.

Prin includerea clasei pregătitoare în lista consumatorilor de fructe va creşte şi gradul de absobţie a fondurilor alocate programului de către Uniunea Europeană.

Cadrul legal pentru introducerea acestui program în şcoli a fost instituit în 2010. Aproape trei milioane şi jumătate de elevi au fost destinatarii coşului de fructe proaspete, de atunci. Bugetul alocat proiectului, de la iniţiere, a fost de peste 25 de milioane de euro, informează sursa menţionată.

Elevii claselor I-VIII au primit zilnic câte un măr, pentru o perioadă de 94 de zile de şcolarizare, contra unui cost zilnic de 0,315 lei pentru fiecare şcolar. "Scopul acestui program este de a crea obiceiuri alimentare sănătoase în rândul tinerilor, având în vedere cifrele care demonstrează faptul că obezitatea infantilă este în creţtere şi devine un fenomen îngrijorător", explica, în 2010, un reprezentant al Guvernului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite