A scăpat de un dosar de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prefect Radu Prisăcaru, suspendat din funcţie în anul 2006, şi actualul deputat Marius Spînu au scăpat de un dosar de corupţie aflat pe masa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bucureşti.

Cei doi au fost acuzaţi că ar fi cerut bani pentru a accelera procedurile de punere în posesie a unor persoane care solicitau teren la Hârlău. Dosarul a apărut în anul 2006, în urma unei sesizări a subprefectului de atunci Tudor Leonte.

Acesta a declarat că s-au cerut bani de la reprezentantul Irinei Rişcuţia, care a revendicat 1.000 de hectare de pădure în comuna Deleni pentru a fi pusă în posesie. Potrivit subprefectului, Spânu, care era pe atunci consilier judeţean, şi cumnatul său ar fi cerut 50.000 euro pentru Prisăcaru şi un Audi A6 pentru ruda deputatului. După aproape trei ani de cercetări, magistraţii au concluzionat că Prisăcaru şi Spînu sunt nevinovaţi.

„Domnul Tudor Leonte a spus cu rea-credinţă o serie de aberaţii ce nu s-au confirmat, astfel încât DNA Bucureşti a dispus neînceperea urmării penale atât pentru prefectul suspendat Radu Prisăcaru, cât şi pentru deputatul Marius Spînu”, a precizat Sandra Grădinaru, avocata celor doi. Fostul prefect mai este judecat într-un alt dosar pentru luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite