Cum poate scăpa şoferul din Ferrari basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii lui Cocoană vor să folosească două expertize pentru a-l scoate basma curată. Expertiza tehnică spune că vina accidentului nu este numai a lui Cocoană, iar altă expertiză psihologică explică de ce a fugit.

Strategia pentru apărarea lui Adrian Cocoană a fost schimbată radical după ce cazul a fost luat de avocata Maria Vasi. Aceasta a reuşit să obţină eliberarea pentru Cristian Cioacă, soţul Elodiei Ghinescu.

Imediat după ce Vasi a preluat cazul, Judecătoria Timişoara a decis că Adrian Cocoană poate fi eliberat pe cauţiune. Măsura a fost însă anulată în recurs, la Tribunal, dar şedinţa de judecată a fost publică, ocazie cu care s-a dezvăluit strategia apărării.

Expertiza psihologică

Cel mai interesant aspect al schimbării strategiei de apărare este argumentul nou adus pentru justificarea plecării de la locul accidentului. Până acum vechii avocaţi ai lui Cocoană au susţinut că acesta a fugit de frica martorilor oculari, care s-au adunat lângă Ferrari şi care ameninţau că îl linşează.

 Maria Vasi a schimbat povestea pentru că a realizat că invocarea reacţiei agresive a martorilor dovedeşte că cei care au asistat la accident au văzut că s-a produs din vina lui Cocoană. „Clientul meu, care este medic, a realizat că tânărul accidentat nu mai poate scăpa şi acest lucru l-a afectat, pentru că nu a putut face nimic.

A umblat bezmetic prin parcuri”, a spus Maria Vasi în instanţă pentru a justifica de ce Cocoană s-a predat Poliţiei abia după 24 de ore.

Ulterior, în exclusivitate pentru Adevărul, avocata a explicat cum va construi apărarea pe fond. „Vom solicita o expertiză psihologică pentru ca specialiştii să explice ce s-a întâmplat cu psihicul clientului meu după accident”, a spus Vasi cum va justifica fuga de la locul accidentului.

Soft german

Pentru infracţiunea de omor din culpă, apărarea va folosi o simulare pe computer. „Am contactat experţi de la Institutul Aeronautic din Munchen, unde există un soft special, care explică de ce se produc accidentele”, a spus Vasi. Conform avocatei s-a făcut deja o simulare din care a rezultat că Adrian Cocoană nu e singurul vinovat. „Au ajuns la concluzia că e cel puţin o culpă comună cu taximetristul. Vom aduce computere în instanţă, vom introduce datele de la Parchet şi vom simula accidentul”, a explicat Vasi.    

Probele acuzării

Primul termen al procesului de fond, când se va judeca vinovăţia lui Cocoană, este în 12 noiembrie. În actul de acuzare se arată că martorii oculari au spus că bolidul Ferrari avea viteză excesivă. „Există o expertiză tehnică ce a ajuns la concluzia că Cocoană e unicul vinovat de producerea accidentului”, a declarat un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Misiunea avocaţilor lui Cocoană de-al scoate basma curată pe acesta, este îngreunată şi de intervenţia în proces a avocatului Florin Kovacs. Acesta o reprezintă pe mama lui Lucian Reja, tânărul ucis de Cocoană. „Vom cere daune dar nu am stabilit o sumă, vom vedea la instanţă”, a declarat Kovacs.

image

Specialiştii vor explica starea psihică a clientului meu după accident

image


Maria Vasi
Avocat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite