Peste şase sute de olteni au cedat psihic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii cu probleme sunt predispuşi depresiilor sau îşi găsesc refugiul în alcool

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au fost asaltate, în ultimele luni, de persoane cu probleme cardiace şi psihice. „Am avut foarte multe cazuri de persoane cu probleme cardiace, am putea spune chiar un număr dublu faţă de alte perioade“, a spus azi-dimineaţă Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a SJU Slatina. „Aveam deja probleme cu inima, iar stresul acumulat în ultimul timp la locul de muncă m-a făcut să mă simt rău. Am ajuns la spital cu tensiunea foarte mare, riscam oricând să fac un accident vascular şi totul din cauza serviciului. Mi-e teamă să nu-mi pierd locul de muncă“, a spus Nicolae I. de 53 de ani, aflat pe patul de spital.
Record de internări
în primele luni ale anului
Şi la Secţia de Psihiatrie a SJU s-au făcut, în perioada ianuarie-martie, un număr record de internări. În ianuarie au venit la spital  259 de persoane, în luna februarie 210 persoane, iar în perioada 1-19 martie au fost internate 132 de persoane. Reprezentanţii secţiei de psihiatrie se aşteaptă, în perioada următoare, la un număr şi mai mare de pacienţi. „Nesiguranţa locului de muncă, scăderea veniturilor, teama de efectele crizei şi perspectiva sumbră sunt cauze care pe cei mai fragili dintre noi îi doboară“, a declarat pentru Adevărul de Seară şeful Centrului de Sănătate Mintală (CSM), dr. Ion Brătoi. În evidenţele Secţiei de Psihiatrie a SJU Slatina se află 12.000 de persoane.
Dependenţi de „drogul săracului”
„În ultimii 3 ani am ajuns să avem la sfârşitul anului între 10.000 şi 11.000 de consultaţii“, a spus dcotor Ion Brătoi.
Potrivit acestuia, printre bolile psihice cele mai răspândite în rândul oltenilor se numără schizofrenia, care ocupă primul loc, tulburarea afectivă (n.r. depresia), tulburarea anxioasă cu atac de panică, epilepsia şi alcoolismul cronic.
„Alcoolismul cronic este într-o creştere fantastică. Şi femeile şi bărbaţii iau, în egală măsură, «drogul săracului»“,
a mai spus şeful CSM, doctor Ion Brătoi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite