11 sârbi au plecat pe bicicletă spre Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au decis să-şi petreacă vacanţa pe meleaguri româneşti

Cei 11 biciclişti provin din localităţile sârbeşti Veliko Gradişte şi Pancevo. Prima dintre localităţile de domiciliu este un port foarte important la malul Dunării şi care, datorită lipsei poluării şi frumuseţilor locurilor, este o destinaţie foarte cautată de turişti, un adevărat paradis pentru pescari, pentru împătimiţii sporturilor nautice şi pentru iubitorii de natură. Cu toate astea, cei unsprezece au ales să-şi petreacă vacanţa în Delta Dunării, şi nu oricum, ci pe bicletă. Aventura este cu atât mai mare, cu cât unii dintre ei merg pe două roţi de-abia de-o lună.

Eu şi nevasta mea facem alpinism profesional. Mersul pe bicicletă e ceva nou pentru mine. De-o lună conduc bicicleta, dar îmi place”, ne-a spus Dragan Milenkovic, unul din membrii grupului.

Au dormit în corturi la Herculane


Dragan este însoţit în călătorie de soţia şi fiica sa, care însă au ales să parcurgă traseul cu autoturismul propriu. De altfel, toţi membrii grupului sunt la prima călătorie în afara Serbiei cu bicicleta, mulţi dintre ei cu greu reuşind să ţină ritmul. Sârbii au intrat în România prin punctul de trecere a frontierei Naidăş, la 27 mai. Au petrecut o noapte în localitatea cărăşeană Coronini şi o alta în Băile Herculane. În drum spre Severin, au parcurs Clisura Dunării, zonă de a cărei frumuseţe au fost impresionaţi. „Ceea ce am văzut până acum a fost ceva cu totul deosebit. Să parcurgi acest traseu de-a lungul Dunării, cu bicicleta, este extraodinar. Peisaje, aer curat, multă vegetaţie. Ne-a plăcut foarte mult şi Băile Herculane. Până la Constanţa, cred că vom vedea şi alte locuri frumoase din România”, ne-a povestit Dragan. Tânărul vorbeşte destul de bine româneşte, mărturisindu-ne că a învăţat această limbă de la românii care muncesc dincolo de Dunăre.

În traseul pe care l-au parcurs de la Herculane spre Severin, sârbilor li s-a alăturat un biciclist austriac. Din păcate, din cauza unei accidentări la una din gambe, turistul a fost nevoit să apeleze la tren pentru a-şi duce la capăt călătoria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite