Cum vor fi sancţionaţi românii care conduc mai mult de 90 de zile maşini înmatriculate în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depăşirea perioadei de trei luni va fi sancţionată cu reţinerea certificatului de înmatriculare şi a numerelor maşinii, conform unui proiect de modificare a Codului Rutier.

Actul normativ, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Interne, prevede că maşinile înmatriculate în străinătate nu vor mai putea fi conduse în ţara noastră mai mult de 90 de zile într-un an. Pe lângă reţinerea talonului şi a plăcuţelor de înmatriculare, depăşirea acestei perioade va fi sancţionată şi cu o amendă cuprinsă între 603 lei şi 1.340 lei.

Proiectul mai prevede ca persoanele cu rezidenţa în România şi care conduc vehicule înmatriculate în străinătate să aibă, pe lângă actele maşinii, un document doveditor al titlului cu care vehiculul este deţinut, însoţit de traducerea legalizată a acestuia.
Nerespectarea acestei prevederi va va fi sancţionată cu reţinerea certificatului de înmatriculare şi a numerelor, plus o amendă cuprinsă între 402 şi 536 lei.

În ambele situaţii, agentul constator va emite o dovadă fără drept de circulaţie. Documentele vor stat timp de cinci zile la sediul serviciului rutier din care face parte agentul constatator. Dacă posesorul maşinii nu face dovada documentelor care să-i confere dreptul de conducere al autovehiculului în România, poliţia trimite talonul şi numerele către autoritatea emitentă.

Excepţie de la aceste reguli fac autovehiculele înmatriculate pe numele persoanelor care le conduc în România, cele de transport rutier public de mărfuri ori transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere, conduse de persoane fizice în aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate acestea şi cele utilizate în baza unui contract de leasing.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite