Un maraton salvează copiii bolnavi de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numit în memoria unui legendar atlet canadian, maratonul Terry Fox se dispută de un deceniu şi în România. Evenimentul este nonprofit, noncompetitiv, şi e organizat anual, în scopul informării publicului. Şcoala Internaţională Americană din Bucu­reşti a organizat a zecea ediţie a „Terry Fox Run”, o competiţie caritabilă pentru salvarea copiilor bolnavi de cancer.

Nu toate concursurile au ca scop obţinerea de medalii şi de trofee. În ultimii ani, România a început să fie inclusă în calendarul tot mai multor competiţii caritabile de nivel mondial.

Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti (AISB) a organizat recent Terry Fox Run - eveniment nonprofit, noncompetitiv, anual, în scopul informării publicului despre nevoia de a găsi un tratament împotriva cancerului, pentru susţinerea pacienţilor cu
cancer, precum şi al strângerii de fonduri pentru cercetarea în domeniul cancerului.

Fox, canadianul care a impresionat planeta

Acest concurs a fost al zecelea „Maraton Terry Fox” organizat pe plaiurile mioritice. De-a lungul primului deceniu de existenţă s-au strans 100.000 de dolari pentru a sprijini lupta împotriva cancerului în România.

În acest an, banii strânşi cu această ocazie de la sponsori au fost donaţi unei asociaţii a părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave.

Terrance Stanley Fox s-a născut pe 28 iulie 1958, în Winnipeg, Manitoba, Canada. A fost diagnosticat cu cancer de oase la piciorul drept la vârsta de 19 ani.

Piciorul său a fost amputat şi în timpul şederii în spital, Terry a fost atât de copleşit de suferinţa pacienţilor bolnavi de cancer încât a hotărât să traverseze Canada pentru a strânge bani pentru cercetarea cancerului.

„Maratonul speranţei“ timp de 144 de zile

Călătoria lui s-a numit „Maratonul Speranţei”. În data de 1 septembrie 1980, după ce a parcurs distanţa echivalentă unei zile de maraton timp de 144 de zile la rând – 5.000 km, Terry a fost forţat să se oprească, întrucât cancerul începuse să-i invadeze corpul.

Sute de milioane de dolari pentru cercetare

La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o lună înainte de aniversarea vârstei de 23 de ani. Maratonul Speranţei iniţiat de Terry Fox a început să fie organizat pe tot globul şi până în prezent a atras peste 400 milioane dolari pentru cercetarea cancerului. Despre viaţa atletului canadia a fost realizat şi un documentar.

10 ani au trecut de când România a organizat prima ediţie a Maratonului „Terry Fox“. Evenimentul este susţinut anual de Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti.

400 de milioane de dolari s-au strâns până în prezent pe tot globul, din acest eveniment, pentru cercetarea cancerului.

23 de ani avea maratonistul Terry Fox când a murit fiind răpus de cancer la oase după ce timp de patru ani a alergat cu un picior amputat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite