FOTO România, la cea mai mare expoziţie mondială - Expo Shanghai 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Megapolisul Verde al României Foto: money.ro
Megapolisul Verde al României Foto: money.ro

În luna mai, se va desfăşura cea mai mare expoziţie mondială din istorie: Expo Shanghai 2010. Aceasta este dedicată calităţii vieţii în mediul urban, iar România va participa la expoziţie în cel mai mare efort de promovare externă, de după 1990.

Pregătirile pentru Expo Shanghai 2010 au generat construcţia a 300 de hoteluri şi şase lunii de cale ferată urbane, pentru a face faţă celor 388.000 de persoane aşteptate zilnic, organizatorii estimând că evenimentul va atrage cel mai mare număr de vizitatori din istoria expoziţiilor mondiale.

Cu un buget de 3,5 miliarde de dolari, evenimentul va oferi timp de şase luni viziuni futuriste despre arhitectura clădirilor sustenabile.

România, promovare în formă de măr verde

Conceptul arhitectural de "Megapolis verde" e în concordanţă cu temele ecologiste ale expoziţiei şi reprezintă o reafirmare a interesului României pentru politicile de mediu şi dezvoltării sustenabile, relatează money.ro.

România a alocat aproximativ cinci milioane de euro pentru participarea la Expo Shanghai 2010, unde i-a fost atribuit un spaţiu de 2.000 metri pătraţi. "Megapolisul Verde" este structurat pe cinci nivele cu spaţii indoor (evenimente multimedia, expoziţii, seminarii, conferinţe) şi outdoor.

Galerie FOTO - Vezi cum se va prezenta România la Expo Shanghai 2010

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite