„Nu avem resursele necesare pentru drumuri mai bune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juriul format din trei consilieri locali şi un taximetrist i-au desem-nat pe câştigătorii cam-paniei „Topul Gropilor“.

După 15 zile în care a prezentat câte un „crater” de pe străzile Iaşiului, „Adevărul de Seară” a chemat edilii oraşului pentru a alcătui topul gropilor şi pentru a găsi o soluţie la problema drumurilor. La dezbatere au participat consilierii locali Radu Botez (PNL), Sorin Ionescu (PDL) şi Constantin Neculau (PSD), respectiv Daniel Avădanei, taximetrist. Cu toate că majoritatea şoselelor din oraş se prezintă în condiţii dezastruoase, municipalitatea ieşeană a alocat o sumă foarte mică pentru întreţinere.

„Dacă pentru lucrările efectuate la liniile de tramvai sunt pregătite 80 de milioane de lei, bugetul pentru străzi este de numai 40 de milioane de lei. Nu este de mirare de ce în Iaşi nu s-a mai făcut de mult o stradă de la cap la coadă”, a arătat Radu Botez.

O altă problemă o reprezintă calitatea lucrărilor efectuate, care nu rezistă mult timp. „Momentan nu avem forţa de muncă specializată în domeniu”, a declarat Constantin Neculau. Majoritatea intervenţiilor pe străzile oraşului sunt efectuate de Citadin, regie aflată în subordinea Primăriei Iaşi.

Monopolul Citadin

„Acest monopol nu este benefic. O competiţie a firmelor de profil ar duce la lucrări efectuate cu materiale de calitate. De asemenea, cine se ocupă de un anumit tronson de drum trebuie să ofere o garanţie pe o anumită perioadă de timp, riscând astfel să plătească penalizări. Nu văd cum primăria şi-ar penaliza proprii oameni”, a indicat Sorin Ionescu.

Între timp, şoferii îşi rup maşinile în gropi. „Cam o dată la trei luni trebuie să schimb bucşele“, a spus Daniel Avădanei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite