Iran: doi reformatori au fost condamnaţi la 5 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iran: doi reformatori au fost condamnaţi la 5 ani de închisoare
Iran: doi reformatori au fost condamnaţi la 5 ani de închisoare

Doi opozanţi reformatori iranieni, Hedayat Aghaie şi Shahab Tabatabaie, arestaţi în timpul protestelor care au urmat după realegerea contestată a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad la 12 iunie, au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare fiecare, au declarat duminică avocaţii lor.

"Clientul meu, Hedayat Aghaie, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tulburarea liniştii publice, propagandă împotriva regimului, incitare la participarea la violenţe şi punerea sub semnul întrebării a rezultatelor alegerilor", a declarat Alireza Jafarian, conform agenţiei Irna. El a precizat că va face recurs împotriva verdictului.

Shahab Tabatabaie, unul dintre responsabilii campaniei candidatului Mir Hossein Moussavi în timpul scrutinului prezidenţial de la 12 iunie, a fost şi el condamnat la cinci ani de închisoare, potrivit avocatului său, Farzam Ardalan.

Circa 140 de persoane sunt în prezent judecate în Iran pentru rolul jucat în tensiunile care au avut loc după alegerile prezidenţiale din Iran şi care s-au soldat cu zeci de morţi. Conform autorităţilor, 4.000 de persoane au fost arestate în acea perioadă şi eliberate aproape în totalitate ulterior, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite