Boc: proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat sâmbătă
Boc: proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat sâmbătă

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară va fi adoptat sâmbătă, urmând ca în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri să fie abordate principiile şi elementele de bază ale rectificării.

"Proiectul de Ordonanţă care vizează rectificarea bugetară va fi adoptat sâmbătă, astăzi urmând să abordăm princpiile şi elementele de bază ale rectificării, urmând ca forma finală, după discuţiile care vor continua cu reprezentanţii ministerelor, să aibă loc în şedinţa de Guvern de sâmbătă", a anunţat premierul la începutul şedinţei de Guvern.

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară, Guvernul a mai discutat acest aspect, în primă lectură, în şedinţa din 19 august, pe un deficit al bugetului general consolidat ajustat de la 4,6 la 7,3 la sută din Produsul Intern Brut (PIB).

Potrivit unor surse ministeriale, cheltuielile publice vor fi reduse cu 4,5 miliarde lei. Reducerea cheltuielilor de personal în sectorul public cu echivalentul a 10 zile libere/salariat, în perioada septembrie-noiembrie, va totaliza 1,5 miliarde lei - sau 0,3 la sută din PIB - din compensarea orelor suplimentare cu timp liber şi anularea premiilor pentru bugetari în 2009 - 497 milioane lei, reducerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile - 2,485 miliarde lei.

În ce priveşte proiectul Legii salarizării unice, Boc a precizat că s-a convenit ca începând de mâine dimineaţă la Ministerul Finanţelor să aibă loc discuţii pe marginea Legii salarizării unice, iar după amiază la Ministerul Muncii să se continue discuţiile privind prevederile din acordul cu CE şi FMI, pentru a prelua punctele de vedere ale sindicatelor şi patronatelor în vederea întocmirii actului normativ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite