CNP-ul trebuie declarat obligatoriu la recensământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recenzorii vor merge încă o dată pe la casele ieşenilor
Recenzorii vor merge încă o dată pe la casele ieşenilor

Purtatorul de cuvânt al Insitutului Naţional de Statistică, Vladimir Alexandrescu, a fost destituit din cauza bâlbelor legate de obligativitatea declarării CNP-ului , bâlbe care au provocat confuzie în rândul populaţiei, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu.

UPDATE Cei care nu şi-au declarat CNP-urile din cauza bâlbelor oficiale vor fi amendaţi dacă nu vor fi găsiţi acasă

întrebat ce se întâmplă dacă persoanele care nu şi-au dat CNP-ul ca urmare a declaraţiilor purtătorului de cuvânt de la Satisitcă, Vladimir Alexandrescu, nu mai sunt de găsit de către recenzori, seful INS, Vergiliu Voineagu a declarat că oamenii în cauză vor fi amendaţi conform legii.

"Refuzul populaţiei de a furniza informaţii despre Codul Numeric Personal, limba maternă sau naţionalitate, este ilegal. Nicio persoană nu mai este autorizată să de declaraţii care exced comunicatele Comisiei Centrale pentru Recensământ", a mai declarat Voineagu. 

În momentul de faţă, recenzorii se întorc să ia CNP-ul de la persoanele care nu au dorit să-l declare ca urmare a declaraţiilor apărute în presă.

Purtatorul de cuvânt al Insitutului Naţional de Statistică, Vladimir Alexandrescu, a declarat, sâmbăta trecută, că declararea CNP-ului nu este obligatorie în faţa recenzorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite