Călăraşi: Un bărbat cu un handicap psihomotor a fost salvat de la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călăraşi: Un bărbat cu un handicap psihomotor a fost salvat de la moarte
Călăraşi: Un bărbat cu un handicap psihomotor a fost salvat de la moarte

Un bărbat cu handicap psihomotor, în vârstă de 21 de ani, din comuna Modelu, a fost salvat de pompierii călărăşeni după ce a căzut, sâmbătă, într-un puţ cu o adâncime de 10 metri şi diametru de aproximativ 50 de centimetri.

Pe parcursul operaţiunii de salvare, victimei i-a fost administrat oxigen printr-un furtun, fiind tot timpul conştientă, membrii echipajului putând comunica în permanenţă cu aceasta.

În aproximativ 20 de minute, bărbatul a fost scos la suprafaţă în stare de conştienţă.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical victimei, care prezenta suspiciune de fractură la nivelul coloanei vertebrale, suspiciune de fractură la nivelul membrului superior drept şi escoriaţii la nivelul membrelor şi toracelor.

Victima a fost monitorizată şi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi pentru îngrijiri medicale.

Nu se cunosc, deocamdată, împrejurările în care bărbatul a ajuns în fântână, organele abilitate urmând a se pronunţa cu privire la acest lucru.

Acesta este al doilea caz, în decurs de patru luni, cu care pompierii călărăşeni se confruntă.

În data de 9 iulie, o fetiţă în vârstă de doi ani şi jumătate, din comuna Vâlcelele, a căzut într-un puţ cu adâncime de 10 metri şi diametru de 18 centimetri, fiind scoasă la suprafaţă de salvatori după aproximativ opt ore, fără semne vitale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite