La psihiatrie, pentru că a tras în avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La psihiatrie, pentru că a tras în avocat
La psihiatrie, pentru că a tras în avocat

Bărbatul care a împuşcat fiul avocatului care l-a divorţat de nevastă a ajuns la sanatoriu. Vincze Jozsef  a fost în cursul săptămânii trecute escortat şi internat la un sanatoriu pentru boli nervoase.

În urmă cu un an, lumea avocaţilor clujeni era zdruncinată de vestea că un membru al baroului a fost împuşcat, din răzbunare, de fostul soţ al unui client al tatălui său. Autorul agresiunii a ajuns într-un final la sanatoriu. Tribunalul din Sălaj a decis luna trecută în mod irevocabil ca Vincze Jozsef, clujeanul în vârstă de 65 de ani, care l-a împuşcat anul trecut pe tânărul avocat Marius Luca, de numai 26 de ani, să fie internat într-o unitate medicală specializată, până la vindecare.

În data de 27 iunie 2008, avocatul Marius Luca se deplasa cu autorul agresiunii spre Huedin, cu maşina personală. La un moment dat, în dreptul localităţii Stana, din judeţul Sălaj, Vincze a tras asupra sa cu un pistol cu gloanţe de cauciuc. Victima a reuşit să fugă, deşi a fost rănită în zona feţei. Rana la obraz a necesitat îngrijiri medicale de circa 12 zile. Vincze a fost descoperit de poliţişti în zonă, abia a doua zi.

Nu a dorit să-l omoare pe avocat

Vincze le-a spus anchetatorilor o poveste halucinantă. Şi-a recunoscut agresiunea asupra tânărului, susţinând că a dorit să-i atragă atenţia avocatului Remus Luca, tatăl victimei, că a greşit când l-a divorţat de prima soţie, în urmă cu 25 de ani.
La divorţ, fosta soţie i-a luat pe cei trei copii.

„Am dorit să-l conving astfel pe bătrânul avocat să le spună copiilor că nu eu am fost de vină”, le-a declarat Vincze anchetatorilor. Vincze le-a mai spus că nu a dorit să-l omoare pe avocat, ci doar să ajungă prin el la tatăl acestuia, care ar fi uzat de ilegalităţi pentru a obţine divorţul în urmă cu 25 de ani.

I-a vorbit elogios despre familie

Victima, tânărul avocat Marius Luca, le-a declarat anchetatorilor că a fost solicitat de către Vincze să-l reprezinte pe băiatul acestuia, pentru o presupusă deţinere ilegală de armă şi pentru divorţ, la Judecătoria din Huedin. „M-a convins, vorbind în termeni elogioşi despre tatăl meu, cu care pretindea că avusese câştig de cauză într-un litigiu mai vechi, părând un apropiat al familiei”, şi-a justificat tânărul avocat uşurinţa cu care se deplasa cu agresorul spre Huedin.

Procurorii care au anchetat cazul l-au scos pe Vincze de sub urmărirea penală, considerând că nu avea discernământ. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a cerut instanţei de judecată internarea lui Vincze, până la vindecare. Vincze are studii superioare şi a lucrat ca şi cadru didactic la Univeritatea Tehnică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite