"Avem foarte multe proiecte şi le vom realiza pe toate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sale.- Domnule primar, care sunt marile probleme încă nerezolvate ale municipiului Bacău ?- Din păcate există încă multe probleme în oraş, care însă fac obiectul unui program pe care mi

sale.
- Domnule primar, care sunt marile probleme încă nerezolvate ale municipiului Bacău ?
- Din păcate există încă multe probleme în oraş, care însă fac obiectul unui program pe care mi l-am propus şi care va fi pus în practică. În mod cert, cea mai mare problemă a oraşului şi, implicit, a locuitorilor este apa. Apoi refacerea podului de la şerbăneşti, care face legătura cu Iaşiul, Romanul, Suceava şi realizarea Spitalului Municipal, un obiectiv de care băcăuanii au foarte mare nevoie. şi ar mai fi cele 132 de străzi care nu au canalizare, apă şi nu sunt asfaltate.
- Câte din aceste probleme vor fi rezolvate în mandatul actual ? Aveţi suficient timp şi resursele financiare ca să abordaţi toate aceste aspecte ?
- Îmi propun să încep toate aceste investiţii, de fapt, unele au şi început. Pentru cele mai multe am identificat deja sursele de finanţare, deci sunt bani şi am întocmit un program în mai multe puncte, toate extrem de importante, pe care îl voi duce la îndeplinire.
- Care sunt elementele principale ale acestui program ?
- Le voi enumera pe scurt: construirea a o mie de locuinţe în patru ani. Până acum, am construit 450 şi continuăm acest program. Apoi, aducţiunea de apă de la Valea Uzului împreună cu staţia de tratare şi staţia de epurare, investiţie de 54 milioane de euro, pe care sperăm să o finalizăm până la sfârşitul lui 2008. Nu vom uita depozitul ecologic de gunoi, investiţie care va începe în 2007. Alt element este podul de la şerbăneşti, care va fi refăcut în 2007. De asemenea, reabilitarea şi modernizarea sistemului de încălzire, adică a echipamentelor CET Bacău şi a punctelor termice. Reabilitarea şi modernizarea aleilor dintre blocuri şi parcărilor, în valoare de 5 milioane de euro. Nu vor fi uitate nici străzile. Numai în acest an vom asfalta 40 de kilometri de străzi. S-a organizat deja licitaţia, iar lucrările vor costa circa patru milioane de euro. De asemenea, vom avea foarte mult de lucru la străzile despre care am spus, cele fără canalizare. Alt element al programului este modernizarea sistemului de învăţământ, prin reabilitarea termică a clădirilor şi dotarea cu mobilier. Valoarea proiectului este de 5 milioane de euro. Dacă am menţionat reabilitarea termică, nu pot să nu amintesc unul dintre cele mai ambiţioase şi dificile proiecte: reabilitarea termică a celor două mii de blocuri din oraş, care va costa între 30 şi 40 milioane de euro.
- Nu sunt prea multe, nu este nevoie de prea multe milioane de euro ca să reuşească ?
- Sunt multe proiecte, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut. Dar am încredere că vom reuşi. Doresc să menţionez şi faptul că ne-am popus să realizăm un nou spital în Bacău, unul municipal, care va costa între 35 şi 40 milioane de euro, însă de care băcăuanii au foarte mare nevoie. Este visul meu să construiesc un nou spital în Bacău.
- Sunt şi piedici în calea acestor proiecte ? Aveţi lucruri care vă nemulţumesc în activitatea dumneavoastră şi a Primăriei sau în colaborarea cu Consiliul Local, o entitate politică ?
- Cel mai tare mă deranjează imobilismul funcţionarilor din Primărie. Este un aspect la care mai avem de lucru, trebuie să recunosc. Apoi, sunt probleme legate de legislaţie, care, uneori, frânează activitatea. În ceea ce priveşte Consiliul Local, din fericire, la hotărârile importante pentru oraş am avut mereu sprijinul tuturor consilierilor, indiferent de culoarea politică. În aceste condiţii, cred că putem realiza proiectele pe care ni le-am propus.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite