Un proiect care îmbracă viitori campioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe echipe de juniori din ţară vor beneficia de echipament sportiv la preţ redus. La iniţiativa fostului căpitan al naţionalei de baschet, omul de afaceri clujean Mircea Barna, peste 1.000 de sportivi tineri din fiecare judeţ vor beneficia de anumite avantaje.

Fondat în 1997 de Mircea Barna, grupul de firme al fostului internaţional şi-a propus să sprijine tinerele talente sportive din România.

Numele firmei vine de la fiicele lui Mircea Barna, Anca şi Adriana, campioane ale Germaniei la tenis de câmp în anii 2000 şi participante timp de peste 10 ani în circuitul mondial profesionist WTA.

Anca, retrasă din activitatea profesionistă în momentul în care a rămas însărcinată, este acum antrenoare de tenis în Germania.

După ce, în 2008, proiectul a fost primit cu foarte multă bucurie de tinerii sportivi clujeni, anul viitor, acesta se va generaliza pe plan naţional şi va fi extins la încă cinci ramuri sportive.

Astfel, pe lângă sporturile participante în 2008 (fotbal, baschet, handbal, volei, atletism), în 2009 se va asigura echipament de calitate şi pentru judo, karate, tenis, taekwon-do şi box.

Proiectul se bucură deja de sprijin în rândul unor oameni de sport dintre cei mai apreciaţi, cum ar fi preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, campioana europeană de tenis de masă Otilia Bădescu, fotbalistul Adrian Ilie, component al echipei Generaţiei de Aur, şi campioana mondială la taekwon-do Bianca Pantel.

Efecte concrete

Esenţa proiectului constă în asigurarea sportivilor cu un echipament sportiv complet care, prin atragerea de sponsori şi cofinanţatori, să nu greveze prea mult bugetul unei echipe.

Astfel, pentru un echipament complet, sportivii ar urma să plătească jumătate, iar dacă demersurile către autorităţile locale pentru cofinanţarea sumei de 100 de euro vor fi încununate de succes, sportivii urmează să plătească doar respectiva sumă.

Cum puteţi beneficia de echipament

Responsabilitatea întocmirii actelor necesare în vederea obţinerii cofinanţării va fi asumat de fiecare grupare/echipă în parte. Pe baza unor cereri de intenţie adresate către organizatorii proiectului, fiecare şcoală sau liceu cu program sportiv se poate înscrie în proiect în limita locurilor disponibile.

Proiectul se adresează, totodată, grupelor de copii şi juniori ale cluburilor sportive aflate sub egida unor federaţii.

Data-limita a înscrierilor este de 15 februarie 2009. Prezentarea mostrelor va avea loc în perioada 15-25 ianuarie 2009, în localităţile Bucureşti, Braşov şi Iaşi, iar încasarea echivalentului în lei a 100 de euro/sportiv (la cursul BNR din ziua respectivă), în perioada 1-15 februarie 2009. Distribuirea echipamentelor este preconizată pentru perioada 15 iulie - 15 august 2009.

Omul de afaceri clujean Mircea Barna intenţionează să înfiinţeze, în comuna Jucu, şi o academie de tenis, la care cei mai talentaţi copii din ţară vor beneficia de condiţii de pregătire la standarde occidentale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite