De 1 Mai, program de distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe litoral, la munte şi în marile oraşe ale ţării, manifestările de Ziua Muncii se ţin lanţ. Peste 20.000 de turişti, aşteptaţi în weekend la malul mării, vor avea parte de un maraton al distracţiei. În multe alte localităţii, distracţia de 1 Mai va fi însă picnicul la marginea oraşului.

Pe litoral, autorităţile şi proprietarii de cluburi se întrec în acest sfârşit de săptămână în evenimente. La munte, festivalurile medievale sau culinare şi competiţiile sportive vor ţine ocupaţi turiştii. În marile oraşe ale ţării, Ziua Muncii va fi marcată în special în cluburi, unde vor fi organizate petreceri tematice.

Zeci de concerte

Mamaia.  În clubul Bamboo, vineri va cânta artistul hip – hop Busta Rhymes, iar sâmbătă Ja Rule. Intrarea costă 100 de lei, iar concertele încep la ora 23.00. Şi clubul Gossip se va deschide joi, când atracţia serii vor fi băieţii de la Akcent. Vineri, în club se va afla Sonique, iar sâmbătă - DJ Rynno şi Sylvia.

În cluburile La Mania şi Kudos sunt invitaţi mai mulţi DJ, printre care Audiofly, Sepp, Sasha, Nima Gorji, Bill Patrick. Clubul Lite, din Complexul Enigma, îi are ca invitaţi vineri seară pe Adrian Eftimie, Nick Curly şi Johnny D., iar sâmbătă pe Pagal, Raoul Russu şi Dana Nicula. Un bilet costă 20 de lei înainte de miezul nopţii şi 30 de lei după ora 0.00.  Şi clubul Crush se deschide vineri. Invitatul serii va fi David Tamare, cunoscut datorită hiturilor „Summer Love“ şi „Call me baby“.

Tot în Mamaia, în zona hotelului Modern, are loc petrecerea After May. Vineri vor mixa Negru, Mara Faster, Mihai Amatti, Frantz, iar sâmbătă – Livio, Greeg, Narcissa şi Oliviu. În perioada 30 aprilie – 3 mai se desfăşoară festivalul de muzică house Sunwaves, care va aduce pe litoral 28 de artişti. Cele două scene vor fi amplasate în zona Kristal, din nordul staţiunii.

Maşini de epocă şi Formula 1

Sâmbătă, tot în Mamaia este programată o paradă de maşini de epocă. Vehiculele vor defila de la Cazinoul din Constanţa până la Cazinoul Mamaia. Tot sâmbătă, de la ora 14.00, pilotul scoţian de Formula 1 David Coulhard va fi protagonistul unui show în staţiunea Mamaia. Startul se va da vizavi de hotel Rex.  

Vineri seara, de la ora 21.00, Sistem, Simplu şi Loredana vor urca pe scena amplasată pe plaja de la Cazinoul din Mamaia. Aproape de miezul nopţii va fi lansat imnul turismului, iar seara se va încheia cu un foc de artificii. Sâmbătă, tot de la ora 21.00, pe plajă vor concerta Crush şi Alexandra Ungureanu, Blaxy Girls, Alex şi Morandi.

Târg de antichităţi

Neptun. La kilometrul 0, vineri şi sâmbătă se vor afla la pupitrul de mixaj DJ Project, David DJ Feat Dony, Inna, Vali Bărbulescu, DJ Pagal. Vineri se deschide clubul Vision. Va avea loc o petrecere al cărei invitat special este DJ-ul francez Stephan M. Pe 2 mai în club vor fi cei de la Ok Corral, Victor Stancov, DJ Bass-Tone.

Costineşti. MTV Days începe pe 1 mai. Vor concerta Puya, Simplu, Paraziţii, Viţa de Vie, Zdob şi Zdub, iar pe 2 mai Voltaj, Simplu, Blaxy Girls, Şuie Paparude. Tot în Costineşti, vineri va concerta trupa Ţapinarii, la terasa White Horse.

Eforie. Sâmbătă, în faţa sediului primăriei din staţiunea Eforie Sud, la ora 12.00, se va deschide Târgul de Antichităţi. 80 de expozanţi din ţară şi din Ungaria vor pune la vânzare obiecte de valoare.

Vama Veche. Astăzi, Silent Strike şi Dan Basu vor cânta în barul Papa la Şoni. Vineri, în acelaşi loc, vor concerta cei de la Luna Amară, iar sâmbătă – Go to Berlin, Persona, The Others şi Timpuri Noi. Vineri, tot în Vama Veche, la terasa Culcat se vor afla Not So Common DJs, Marika, Greeg, iar sâmbătă – OCS, The Mood, Les Elephants Bizzares.

Râmnicu Vâlcea. Vineri, de la ora 21.00, la clubul Tao are loc petrecerea „1 Mai muncitoresc”. Echipaţi cu salopete, echipamente de protecţie, mistrii şi găleţi cu ciment, tinerii se vor întrece în mai multe probe de dans. Cei mai buni vor avea parte de  surprize şi băuturi. Intrarea fetelor în club e gratuită, în timp ce băieţii vor plăti 10 lei.

Pe 2 mai, la Casa Tineretului, are loc un spectacol, la ora 14.00,  susţinut de trupe de muzică din Râmnic, organizat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret cu ocazia Zilei Tineretului.

Bucureşti. Ştrandurile se deschid numai pentru picnic. Autorităţile au decis ca locurile de agrement din administrarea Primăriei Capitalei să fie deschise publicului de 1 mai, ca în fiecare an. Chiar dacă bazinele nu vor fi amenajate cu apă, bucureştenii au posibilitatea să vină la ştrand pentru a face grătar. Grupaj realizat de redacţiile „Adevărul de Seară"

Ziua Tineretului, în parc şi la muzee

Sub sloganul „De 2 Mai Ziua Tineretului - De 2 ori MAI tânăr”, ministerul Tineretului şi Sportului organizează, sâmbătă, 2 mai, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” (IOR) din Capitală, competiţii sportive şi tematice pe parcursul întregii zile.

Concursurile sportive de aerobic, dans şi arte marţiale vor începe la ora 10.30, după deschiderea oficială a campaniei, de la ora 10.00. Accesul va fi liber pe parcursul zilei, dar şi la concertele serii. Oricine doreşte să participe la concursuri se va înscrie pe o listă a organizatorilor înaintea fiecărei competiţii. 

image

De 2 Mai, Pepe cântă pentru bucureşteni  Foto: Click!

De la ora 17.00 va urca pe scenă DJ Rhynno şi Sylvia, iar la ora 17.50 bucureştenii se vor întâlni cu Pepe. Trupa cu butoaie Sistem va cânta în Parc de la ora 19.00, iar Viţa de Vie va încălzi publicul cu începere de la ora 20.00. Seara se încheie cu recitalul Holograf , la ora 21.00. În ziua de 2 Mai toate muzeele din Capitală vor avea acces liber. “Sperăm să atragem aproximativ 100.000 de români din toată ţara la acest eveniment ”, a declarat, pentru “Adevărul”, Claudiu Lucaci, reprezentantul ministerului.

Campania „De 2 Mai Ziua Tineretului – De 2 ori MAI tânăr” se va desfăşura şi în toate cele 42 reşedinţe municipiu de judeţ şi la Costineşti.

Festival medieval, mici şi bere

Braşov. 100 de tineri vor lua parte în acest weekend la „Turnirul cavalerilor” organizat în Cetatea Braşovului. Alaiul va porni din faţa fostului Liceu de Arte, în jurul orei 15.00, şi va urma traseul Piaţa Sfatului, Strada Republicii, pentru a se opri la Cetăţuia de pe dealul Straja.

Fiecare dintre cele trei seri de festival se va încheia cu un spectacol pirotehnic, organizat de ordinul cavalerilor Gladius Day, din Sibiu şi de Cavalerii Cetăţilor Bârsei. Toţi ceii care vor să ia parte la serbările din cetate au dispoziţie un microbuz, care va face curse gratuite între oraş şi cetăţuie.

Bran. Festivalul gastronomic „Un’ te duci tu, mielule?” se deschide de 1 mai. Evenimentul va fi organizat pe platoul Inima Reginei, din centrul oraşului, dar va fi marcat şi de către unele pensiuni din localitate prin organizarea de mese speciale pentru turişti.

Sibiu. Clubul de Turism Montan (CTM) „Amicii Munţilor“ Sibiu organizează, pe 3 mai, a II-a ediţie a concursului de orientare sportivă “Cărăbuş de Mai”. Competiţia va avea cinci categorii de vârstă, între 6 şi 12 ani - „Cărăbuşi”, între 12 şi 16 ani fete şi băieţi - „Juniori Cărăbuşi”, 16-20 ani fete şi băieţi - „Juniori”, 20-30 ani fete şi băieţi - „Seniori Cărăbuşi” şi peste 30 ani fete şi băieţi - „Seniori”.

Drobeta-Turnu Severin. Cel mai vânat loc de 1 mai va fi Pădurea Crihala din oraş, unde, comercianţii prezenţi la Zilele Severinului au păstrat încinse grătarele.

Hunedoara. Ţara Haţegului găzduieşte pe 1 şi 2 mai, „Park Fest”, unde mii de tineri din întreaga ţară sunt aşteptaţi pentru spectacole live susţinute de trupe şi DJ români sau străini, dar şi pentru întreceri de paintball ori alte sporturi extreme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite