Germania: O sinagogă a fost profanată, fiind desenate zvastici pe pereţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germania: O sinagogă a fost profanată, fiind desenate zvastici pe pereţi
Germania: O sinagogă a fost profanată, fiind desenate zvastici pe pereţi

Mai multe zvastici au fost desenate pe unul dintre pereţii unei sinagogi din Dresda, în estul Germaniei, a anunţat poliţia locală duminică, înaintea aniversării pogromului împotriva evreilor din 1938, cunoscut drept "Noaptea de Cristal", informează AFP.

"Inscripţii interzise prin Constituţia germană şi care vizau comunitatea evreiască, precum şi zvastici" au fost desenate cu vopsea neagră pe unul dintre zidurile sinagogii, pe o lungime de zece metri, potrivit comunicatului poliţiei.

Aceste profanări au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au fost descoperite duminică dimineaţa de o patrulă, precizează poliţia, care a deschis o anchetă pentru incitare la ură rasială şi a lansat un apel martorilor.

Data de 9 noiembrie marchează luni 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, precum şi cea de-a 71-a aniversare a "Nopţii de Cristal" comisă de nazişti în noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938, când bunurile evreilor din toată Germania au fost devastate şi incendiate, şi care a reprezentat preludiul Holocaustului.

În 2008 au avut loc comemorări oficiale pentru împlinirea a 70 de ani de la acest pogrom, dar în acest an ele vor fi rare din cauza festivităţilor care marchează căderea Zidului.

"Noaptea de Cristal" a însemnat distrugerea a 300 de sinagogi şi a zeci de magazine şi locuinţe aparţinând evreilor. În timpul pogromului au murit 90 de evrei, iar 30.000 au fost arestaţi şi apoi duşi în lagăre de concentrare.

Istoricii apreciază că naziştii doreau să testeze reacţia opiniei publice germane faţă de violenţa antisemită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite