CE a declanşat procedura de infringement în cazul privatizării Electrica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement (încălcarea Tratatului de aderare) împotriva României în cazul privatizării Electrica Moldova.

Potrivit corespondentului NewsIn la Bruxelles, CE a iniţiat prima etapă a procedurii - scrisoarea formală de notificare.

Contractul de privatizare, prin care compania germană E.ON Energie a devenit proprietarul pachetului de 51% din acţiunile Electrica Moldova, a fost încheiat în 2005 iar valoarea tranzacţiei, care a inclus şi o majorare de capital, a fost de 100 milioane de euro.

Decizia Comisiei intervine după ce Bruxelles-ul a anunţat ieri alte două proceduri de infringement în cazul României. Una dintre ele vizează "încălcarea gravă" a independenţei autorităţii de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor, iar cealaltă reprezintă deja al doilea stadiu al procedurii de încălcare a tratatului de aderare iniţiate împotriva României şi a altor 19 state pentru că nu au transpus în legislaţiile naţionale directiva europeană privind eficienţa energetică.

În acelaşi timp, a fost închisă procedura de infringement ce fusese iniţiată împotriva României în cazul numărului unic european de urgenţă 112.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite