Te relaxezi şi ajuţi copiii cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Te relaxezi şi ajuţi copiii cu probleme
Te relaxezi şi ajuţi copiii cu probleme

Un ONG deschide porţile unui cabinet specializat ca să adune fonduri pentru micuţii cu dizabilităţi. Preţurile şedinţelor de fizio-terapie sau kinetoterapie de la cabinetul Asociaţiei Esperando sunt mai mici decât la alte centre.

Asociaţia Esperando din Baia Mare, specializată în asistarea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, are un cabinet de reflexoterapie, kinetoterapie şi fizioterapie. Aici, micuţii asistaţi fac tratament zilnic, însă conducerea asociaţiei a decis să îl pună la dispoziţia oricărui băimărean.
Banii proveniţi din aceste şedinţe intră în fondurile asociaţiei nonprofit. „Este o activitate de autosusţinere sau mai exact de susţinere a activităţilor centrului. Din banii obţinuţi achităm transportul, echipamentele necesare centrului, salariile şi restul cheltuielilor obligatorii”, spune Andrada Crăciun, preşedintele Asociaţiei Esperando.

Reduceri pentru pensionari

Cabinetul oferă servicii complete, de la masaj de relaxare şi medical, la reflexoterapie, kinetoterapie postmotorie şi recuperatorie, fizioterapie care include electroterapie, laserterapie, electrostimulare şi magnetoterapie. Programul începe la ora 14.00, odată cu finalizarea activităţiilor care-i implică pe copiii înscrişi în centru. „Noi lucrăm numai pe bază de programare. Fiecare persoană, înainte de a apela la noi, trebuie să consulte medicul care să-i prescrie tratamentul şi durata pe care să se desfăşoare”, spune Cristina Taloş, voluntara care se ocupă de reflexoterapie. Preţurile tratamentelor variază în funcţie de durată şi de felul şedinţei. Astfel, o şedinţă de reflexoterapie cu ceai şi aerosoli salini ce durează 50 de minute costă 30 lei.
O şedinţă de kinetoterapie recuperatorie de 20 de minute costă 10 lei, iar o şedinţă de fizioterapie, mai exact electrostimulare, timp de 15 minute, costă 5 lei.

O şansă la viaţă

Se acordă şi reduceri de 30% pensionarilor, 50% persoanelor cu dizabilităţi şi 10% în cazul unui abonament de 10 şedinţe. Preţurile şedinţelor practicate în cabinetul centrului de recuperare al Asociaţiei Esperando sunt mai mici faţă de preţurile afişate în cabinete similare din oraş, unde o şedinţă de reflexoterapie costă 35 de lei, iar una de fizioterapie 12 lei. Cabinetul se află pe strada Someşului nr. 3 din Baia Mare.
Cabinetul oferă şi şedinţe de masaj de relaxare şi medical, drenaj limfatic şi anticelulitic. Luând parte la aceste şedinţe, fiecare băimărean poate să ofere celor 50 de copii cu dizabilităţi încrişi în Asociaţia Esperando o şansă la o viaţă mai bună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite