A mers prin aer!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A mers prin aer!
A mers prin aer!

Rusul Alexander Shalygin a câştigat prima ediţie a Campionatului European de Slam Dunk, care a avut loc sâmbătă seară la Bucureşti. Supranumit „Crazy Air“, Shalygin măsoară doar 1,82 m şi a uimit spectatorii de la Sport Arena Streetball cu execuţiile sale, în finală sărind peste o maşină de pe terenul „Click!“

Reuniţi în premieră în Europa în acelaşi concurs, cei mai buni dunkeri de pe Bătrânul Continent au demonstrat că nu sunt cu nimic mai prejos decât concurenţii lor de peste Ocean, din Statele Unite.

Organizatorii Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet de stradă din România, au pus la cale, împreună cu cel considerat părintele slam-dunkului în Europa, francezul Kadour Ziani, Campionatul European de Slam Dunk.

“Până acum fiecare dintre ei arăta ce poate prin intermediul clipurilor postate pe YouTube. Am vrut ca ei să se confrunte în aceleaşi condiţii, pe aceeaşi arenă. Să vedem cine e cel mai bun”, a declarat Ziani.

Albii pot să sară

Concurenţi din 10 ţări s-au luptat pentru primul titlu european la cel mai spectaculos procedeu din baschetul modern, slam-dunkul. Deşi calităţile fizice ale jucătorilor de culoare îi fac pe aceştia să domine acest gen de competiţii, Campionatul European de Slam Dunk a demonstrat că şi albii pot să sară.

În finală au ajuns Loic Tourais din Elveţia şi Alexander Shalygin din Rusia. Anunţat printre favoriţi, rusul a “înnebunit aerul”, aşa cum îi spune porecla, dar şi pe fanii care parcă aveau arcuri pe scaune atunci când rusul se îndrepta spre inel. Iar, în momentul în care o maşină decapotabilă a fost adusă pe terenul „Click!“ de la Sport Arena, fanii au rămas înmărmuriţi.

„Peste o maşină decapotabilă poate sări oricine. Ridică te rog acoperişul“, l-a rugat Shalygin pe proprietarul automobilului. Atunci, pentru câteva secunde, s-a lăsat liniştea. Apoi, întreaga arenă a fost alături de rus, care din a doua încercare, a reuşit să „păşească prin aer“ şi să marcheze slam-dunkul ce i-a adus trofeul. 

Participanţii la Euro Dunk 2009

image

Şi finalistul Loïc Tourais a făcut spectacol  Fotografii: Petrică Tănase



Câştigător: Alexander Shalygin – Rusia

Finalist:Loïc Tourais – Elveţia

Semifinalişti:Mike Djimbo – BelgiaCharlie Dankwa – Germania

Sfertfinalişti:Vincent van Sliedregt – OlandaMusledin Oynur – RomâniaTayo Odulaya – AngliaDomenico Forlico – Italia

Eliminaţi în turul I:Tudor Boruz – RomâniaEmil Olszewski – PoloniaAlexandre Tourais – ElveţiaHabib Thiour - Franţa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite