Mai mulţi primari şi consilieri din Neamţ, cercetaţi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi primari şi consilieri locali din judeţul Neamţ sunt cercetaţi penal, sub acuzaţia că au transferat ilegal, din bugetele locale, peste 200.000 de dolari în contul unei firme

Mai mulţi primari şi consilieri locali din judeţul Neamţ sunt cercetaţi penal, sub acuzaţia că au transferat ilegal, din bugetele locale, peste 200.000 de dolari în contul unei firme americane, pentru a beneficia de finanţări nerambursabile destinate extinderii reţelelor de gaze naturale.
Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat, ieri, că mai mulţi primari şi consilieri locali aflaţi în funcţii în comune din judeţul Neamţ sunt urmăriţi penal de către ofiţerii Serviciului pentru Investigarea Fraudelor al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals. Anchetatorii au constatat că Iulian Alexandru C. (55 de ani) şi Ioan B. (54 de ani), respectiv preşedinte şi vicepreşedinte ai unei fundaţii cu sediul în Paşcani, au propus primarilor şi consilierilor locali să beneficieze de finanţări nerambursabile, acordate de un grup de investiţii financiare din Antigua - Indiile de Vest, destinate extinderii reţelelor de gaze naturale în unele din localităţile judeţului.
Afaceri cu firme din... Antigua
Astfel, în perioada noiembrie 2004 - martie 2005, cinci primari au transferat ilegal, fără a avea documente justificative, din bugetele locale, peste 80.000 de dolari în contul unei societăţi înfiinţate la sugestia preşedintelui Iulian Alexandru C. Ulterior, banii au fost viraţi în contul unei alte societăţi din Statele Unite ale Americii, pretinsă a fi reprezentant al finanţatorului din Antigua - Indiile de Vest. Sursa citată mai precizează că Iulian Alexandru C. şi Ioan B. i-au determinat pe aceiaşi primari să obţină, cu titlu de împrumut, încă 130.000 de dolari, bani care au ajuns în conturile aceleiaşi societăţi din SUA. Această sumă a fost garantată de Constantin ş., primarul comunei Ceahlău, prin ipotecarea unui teren de 32,8 de hectare, scos abuziv din domeniul public al Primăriei Ceahlău. Până în prezent nu a fost finanţată nici o lucrare din cele preconizate, iar banii nu au fost returnaţi de societatea din SUA. Cercetările în acest caz sunt continuate de către procurorii Parchetului Tribunalului Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite