A început vânătoarea preţurilor mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început vânătoarea preţurilor mici
A început vânătoarea preţurilor mici

Sezonul reducerilor e în toi, magazinele pregătind oferte atrăgătoare

În fiecare an, la începutul lunii august începe sezonul marilor reduceri la haine şi încălţăminte. Şi anul acesta s-au pregătit cu oferte atrăgătoare pentru clienţi, care profită din plin. „Aştept de mult această perioadă, e singura dată când îmi cumpăr haine noi. Preţurile sunt mult mai mici şi ne permitem şi noi, cei cu venituri subţiri, să cumpărăm o bluză, ceva”, ne-a spus Marius Gălăman, clientul unui magazin de haine.

Reduceri de 70%

De altfel, magazinele care şi-au pus anunţuri cu reduceri de preţ pe standuri sau la intrare sunt luate cu asalt de clienţii care vânează cele mai mici preţuri.

Ofertele variază de la o firmă la alta, dar majoritatea practică reduceri cuprinse între 20% şi 50%. Unele magazine însă, micşorează preţul chiar şi cu 70%. Cel mai mare succes îl au tricourile şi încălţămintea sport. De exemplu, un tricou de vară, care costa, cu o lună în urmă, 80 de lei, poate fi achiziţionat acum cu doar 24 de lei, în timp ce o pereche de pantofi sport care valora 210 lei are acum un preţ de 130 de lei. Nu doar articolele de vară au parte de reduceri. Hainele ceva mai groase sunt şi ele la mare căutare.

Vânzări peste aşteptări

„Mi-am luat 2 pulovere cu 50 de lei. Păi, când vine toamna, nu îşi iei nici măcar unul cu banii aştia”, susţine Ionuţ Copcea, un client mulţumit de achiziţiile sale. Administratorii magazinelor sunt foarte mulţumiţi de impactul reducerilor asupra clienţilor.
„Vânzările noastre au crescut cu aproximativ 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 30% faţă de luna precedentă. Deşi ştiam că în sezonul reducerilor vânzările vor creşte, totuşi procentele au depăşit aşteptările noastre“, ne-a spus Oana Zamfir, managerul unui magazin din centrul oraşului. Comercianţii speră să epuizeze stocurile de articole de iarnă, până în luna octombrie, când vor apărea noile colecţii. În ceea ce priveşte articolele de vară, acestea vor mai trece printr-un val de reduceri, în luna septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite