Turiştii vor plăti mai puţini bani în sudul litoralului românesc, de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja de la Costineşti
Plaja de la Costineşti

Decizia a fost luată în cadrul Bursei Litoral-Delta Dunării de la Constanţa, de către Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS), împreună cu Asociaţia Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus.

Astfel, pentru capetele de sezon, turiştii vor plăti 47 de euro pentru şase nopţi de cazare, iar pentru vârful de sezon, 81 de euro pentru 6 nopţi de cazare. Opţional, turiştii vor putea alege să primească şi trei mese pe zi timp de şase zile la preţul total de 54 de euro.

Deciza este motivată de concurenţa făcută de ofertele din străinătate, din dorinţa Federaţiei de a avea un grad maxim de ocupare pe litoralul românesc şi anul viitor, se arată în comunicatul transmis de instituţie, semnat de Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi de secretarul general al federaţiei, Clement Sava.

„Orice anunţ despre creşteri de preţuri şi orice intenţie de a specula şi de a profita nejustificat de interesul regăsit al turiştilor români pentru litoralul autohton va avea ca efect dezamăgirea românilor şi părăsirea litoralului românesc”, conform reprezentanţilor FTPS.

Turiştii vor fi încurajaţi să aleagă Marea Neagră în România cu preţuri scăzute şi condiţii mai bune.

În 6 septembrie, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a anunţat că tarifele la cazare pe litoral vor creşte anul viitor în medie cu 7%, după trei ani de stagnare şi un sezon foarte bun în acest an, hotelierii invocând scumpirea utilităţilor şi a combustibilului în 2012 şi 2013.

"Tarifele la cazare pe litoral vor creşte în 20013 cu 7%. Tarifele pe litoral sunt nemodificate de trei ani, de la începerea crizei. Hotelierii au sacrificat profiturile pentru a menţine circulaţia turistică, iar toate majorările de preţuri ale utilităţilor şi alimentelor din ultimii trei ani au fost suportate de hotelieri. Creşterea TVA de la 19% la 24%, devalorizarea euro, majorarea preţului combustibilului pentru încălzirea apei, creşterile salariale, toate acestea au fost suportate de hotelieri", a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

FPTR solicită Guvernului să reducă TVA de la 24% la 9% şi la serviciile de masă vândute la pachet cu cazarea, aşa cum se practică în toate ţările europene. "Această măsură va duce la creşterea vânzărilor de pachete de servicii, extindere duratei sejurului, dezvoltarea sistemului all-inclusive, mărind astfel încasările hotelierilor şi, implicit, taxele şi impozitele colectate", a mai spus Răducan.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite