Toţi pretind victoria, toţi vor să guverneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD, PDL şi PNL au vorbit despre succesul electoral al partidelor lor. Imediat după anunţarea rezultatelor exit-pollului, liderii PSD şi PDL s-au grăbit să clameze victoria.

 “Aşa nu mai merge, trebuie o guvernare social-democrată în România”, a declarat preşedintele PSD Mircea Geoană, în aclamaţiile activiştilor şi simpatizanţilor PSD prezenţi în număr mare la sediul partidului. Geoană a afirmat că “PSD a câştigat categoric aceste alegeri” şi că mesajul de schimbare transmis de poporul român s-a auzit cât se poate

de clar. În jurul orelor 22.30, la PSD se termina petrecerea pentru public şi începuse o şedinţă informală a BPN. Personaj principal, Viorel Hrebenciuc, cel care după intrarea în clădire n-a mai ieşit nici o clipă, nici măcar pentru spectacolul televizat şi cu artificii de după anunţarea exit-pollurilor. S-au discutat locurile obţinute şi ­s-au schiţat variantele de guvernare şi alianţă.

Lideri PSD: “Liberalii sunt mai fraieri”

După Geoană, nici o alianţă nu ar fi exclusă: “Orice variantă este posibilă”. Fostul preşedinte Ion Iliescu susţine, însă, că “nu se poate negocia cu PDL”, că democraţii ar fi imposibili. În replică, Geoană spunea că nu e bine “niciodată să spui niciodată”. Iliescu pare, de altfel, singurul care nu concepe ca Traian Băsescu să numească un premier PSD. Liderii din eşalonul intermediar al partidului ­şi-au exprimat toată seara preferinţa pentru liberali. Motivul? “Sunt mai fraieri” şi nici “nu ar putea avea prea mari pretenţii la portofolii”.

PDL vrea cu dreapta

Preşedintele PDL Emil Boc a scos în evidenţă succesul partidului său – 31% din voturi faţă de 13% în 2004. După care a scos în evidenţă succesul dreptei, despre care a afirmat că a câştigat majoritatea în aceste alegeri. „Vom face demersurile ca politicile de dreapta să se impună”, a declarat liderul PDL. „Dacă în această seară a câştigat cineva, dacă în aceste alegeri avem un învingător, acest învingător se numeşte dreapta din România. În această seară a câştigat dreapta, au câştigat politicile de dreapta. Românii au respins politicile de stânga ca soluţii pentru perioada de criză care ne aşteaptă”, a spus Boc.

PNL începe mâine negocierile

Călin Popescu Tăriceanu a insistat şi el pe succesul electoral obţinut de partidul său. „Acum opt ani, PNL obţinea 7% în alegeri”, a afirmat liderul liberal.

Bogdan Olteanu a spus că liberalii vor începe, marţi, negocierile cu celelalte partide pentru configurarea unei majorităţi. Şeful campaniei liberalilor a mai spus că dacă PNL nu-şi va găsi loc în această majoritate, va intra în opoziţie.

Marko Bela: România are nevoie de un guvern stabil

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, după aflarea primelor estimări ale exit-pollurilor, că UDMR este în continuare o forţă politică importantă în România. „Vom lupta pentru lărgirea drepturilor minorităţilor, mai ales aici, în Ardeal, unde trăim cu toţii”, a declarat liderul UDMR la Târgu Mureş.

Referindu-se la viitorul guvern, Marko Bela a spus că este prematur să se vorbească despre o anumită formulă. „E prematur să facem speculaţii, dar un lucru este cert. România are nevoie în următorii patru ani de un guvern puternic, stabil, cu o majoritate confortabilă, prin care să reuşim să impunem o reformă în toate domeniile importante ale vieţii noastre”, a susţinut Marko Bela.

image

PSD a câştigat categoric aceste alegeri. Vom avea peste 40% din mandatele viitorului parlament.

image



Mircea Geoană, preşedinte PSD

image

Aşa nu mai merge, trebuie o guvernare social-democrată! 

image



Mircea Geoană, preşedinte PSD

image

Se poate comenta doar despre o alianţă PSD-PNL.

image



Ion Iliescu, preşedinte de onoare PSD

image

Dacă a câştigat cineva aceste alegeri, le-a câştigat dreapta din România.

image



Emil Boc, preşedinte PDL

image

Primul partener de negociere va fi PNL. Vrem să refacem Alianţa, pentru că urmează o perioadă grea.

image



Theodor Stolojan, prim-vicepreşedinte PDL

image

 Alegerile au arătat că românii au încredere în PNL . PNL şi România au crescut  împreună

image



Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte PNL

image

România trebuie să meargă înainte şi nu să se întoarcă spre trecut.

image



Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte PNL

image

 Rezultatele sunt mincinoase, voi sesiza BEC.

image



C. V. Tudor, preşedinte PRM

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite